Stephenie Meyer nu på Sundsgården

 
Me love it ;)

Sundsgårdens bibliotek utställning


Hitlers första krig av Thomas Weber
Från min loge på Dramaten av Börje Ahlstedt
Att vara med henne av Alex Schulman
Al Capone: Gangstern och den amerikanska drömmen av Henrik Höjer
Hinsehäxan av Lillemor Östlin
Kommer aldrig mer igen av Hans Koppel
Felicia försvann av Felicia Feldt
I natt är du död av Viveca Sten
Porto Francos väktare av Ann Rosman
Livet Deluxe av Jens Lapidus
3096 dagar av Natascha Kampusch
Elsas mode av Sofi Fahrman

Läxläsning


Nytt till bokhyllan

Omslagsbild: Mr RipleyOmslagsbild: Det du inte såg
Omslagsbild: Varför hatar män kvinnor som älskar dem?Omslagsbild: Boken om mig själv

23 idag :)


Idag blir jag 23 år :)

Någon mer?

Är det någon mer än jag som får virusvarning när jag ska trycka mig in på Lenas blogg?
Tycker detta är så störigt att jag inte kan läsa hennes blogg eller gå in och svara på hennes kommentarer där:(

Vilken författarinnan?


Kan ni lista ut vilken författarinnan detta är?
Hon är från Sverige ;)

Din heder


Titel: Din heder - Roman om hederskultur
Författare: Martin Svensson
Genre: Roman

Din heder är första boken jag läser som är skriven av den avdankade popartisten Martin Svensson och jag
var lite skeptisk till om denna skulle vara bra så jag tog en chans och började läsa den.

I boken Din heder får vi träffa Meryem som är en palestinsk-kurdisk tjej och den svenska killen Viktor.

Från baksidan:

När Viktor efter en kort promenad kommer hem till sin lägenhet, upptäcker han att hans balkongdörr är uppbruten. Men ingenting verkar ha blivit stulet. Det här blir början på en rad besynnerliga händelser som leder till att Viktor kommer i kontakt Meryem, en palestinsk-kurdisk tjej i tjugoårsåldern som han har ett vagt minne av att han träffat under en blöt natt på krogen.
Viktor dras mer eller mindre ofrivilligt in i Meryems liv och får både hennes bror och hennes svartsjuke pojkvän efter sig och lär även känna hennes färgstarke farbror Memmet. Snart har det gått så långt att alla tror att Viktor är Meryems nya pojkvän, och Viktor gör tappra försök att ta sig ur vad han uppfattar som en alltmer absurd historia.

Din heder utspelar sig under en sommar i Stockholm och är berättelsen om Meryems kamp om rättens till sitt eget liv. Den handlar också om vad som händer när två kulturer kolliderar med varandra och familjens heder blir en ursäkt för att förtrycka kvinnor.

Mina tankar om boken:

Detta var en bra bok och jag ångrar inte att jag gav den en chans.
Boken är skriven på ett bra sätt men ibland när han hoppa tillbaka till förr var det lite krångligt men annars var den lätt att hänga med i och den kändes inte som en roman utan den kändes mer som en biografi.
Allting var välskrivet och Martin Svensson lyckades bra med denna bok enligt mig då jag inte kunde sluta läsa i den förrens den var slut.

Om du gillar böcker där två helt skilda religioner möts och är samtidigt intresserad av hederskultur är detta en bok som jag tror och hoppas du hade gillat.

Betyg: 4,5 av 5


Vinnaren utseddTrue Random Number Generator 27

Grattis till Ranja som var kommentar nummer 27 :)

Två paket uthämtade
Tack Pocketförlaget och B Wahlströms :)

Döda flickors dans


Titel: Döda flickors dans
Serie: Vampyrerna i Morganville: Bok 2
Författare: Rachel Caine
Orginalspråk: Engelska
Genre: YA

Döda flickors dans är andra delen i den otroligt spännande och älskvärda serien Vampyrerna i Morganville.
Vampyrerna i Morganville är i klass med Twilight fast med mer spänning enligt min personliga åsikt.

I denna bok får vi följa de fyra vännerna Claire, Eve, Michael och Shane på nya utmaningar och oförväntade saker händer.
Lite mer romantik och spänning än i första boken, Glashuset, skulle jag vilja påstå och man kan verkligen inte förutspå på vad som komma ska så spänningen är med en under hela tiden man läser.

I första boken vann dem deras första strid med vampyrerna men än är striderna inte slut men i denna bok är det inte bara vampyrers öde som står på spel utan även fler människors liv står på spel vilket gör det genast lite mer intressant.
Boken bjuder även på en chockande överraskning när det kommer till vissa val som måste göras för de fyra vännerna kanske även du tycker det kommer vara chockande.

Är du tjejen/killen som gillar romantiska, spännande och något som har med vampyrer att göra så får du verkligen inte missa denna otroligt bra bokserie.
Jag verkligen älskar Twilight bokserien men nu har jag nog verkligen hittat en bokserie som jag gillar lite mer än Twilight, om det ens är möjligt, så mitt tips till er läsare är att börja läsa denna bokserien om du gillar Twilight och genren YA :)

Betyg: 5 av 5

Boken utkommer den 19 januari och jag måste tacka Styxx Fantasy för att jag fick chansen till att läsa den innan den ska komma ut i affärer:)
Nu går jag bara och längtar till hösten då äntligen del 3 kommer ut på svenska.
Läser just nu


Idag när jag gick hem till lägenheten så såg jag att denna efterlängtade boken så ikväll när jag ska lägga mig så blir det till att läsa lite i denna och hoppas på den är minst lika bra som första boken.

Tyvärr så är uppdateringen låg just nu då jag precis, eller ja i måndags, började skolan igen men ska försöka uppdatera lite bättre:)


Skamfläck


Titel: Skamfläck
Författare: Caroline Engvall
Förlag: Kalla Kulor
Antal sidor: 192 med efter orden av huvudkaraktärerna

Detta är en fristående fortsättning på Caroline Engvalls starka och hemska bok 14 år till salu som jag älskade så jag tänkte ge denna en chans.

I Skamfläck får vi följa tre unga personer som i boken heter Sandra, Jocke och Nadja.
Dem har olika bakgrunder men på ett sätt är dem ändå lika varandra.

Sandra, Jocke och Nadja heter egentligen något annat och tyvärr har deras berättelser inträffat på riktigt och något man säkert inte tänker på är att detta är väldigt vanligt men vi väljer att inte öppna ögonen.

Mina tankar om boken är att den är lite hemskare än 14 år till salu och att den är otroligt bra.
Den här typen av böcker känns fel och säga att man älskar att läsa men det är så det ligger till för mig.

I vissa av denna typ av böcker kan jag känna i mig i olika händelser och dylikt.
Är du som mig och gillar den här typen ska du definitivt läsa den då den är skriven på bra sätt och ja, man blir mörkrädd över vad som verkligen försigår runt om.
Jag menar, personerna kan vara ens granne, ens syster, vän eller kanske till och med sin respektive.

Betyg: 5 av 5

Tack Kalla Kulor för detta recex :)

Månpocket februari - april

Februari:Mars:April:
Barnflickan


Titel: Barnflickan
Författare: Hanna von Corswant
Förlag: Ordfront
Sidor: 314

Det som allra först fick mig intresserad av denna boken var omslaget och att det var en skräckroman sen var det ju givetvis typsnittet på titeln som lockade om jag ska vara ärlig.
Hade inte hört talas om den särskilt mycket men bestämde mig för att ge den en chans.

Från förlagets sida om boken som lockade mig också:

Karin anländer till en liten by i Frankrike för att jobba som barnflicka. Men inget är som hon tänkt sig. Inte bara det stora ödsliga huset med sin enorma trädgård och sina minst sagt udda invånare skrämmer henne, utan framför allt det faktum att det inte finns något barn där. Madame Louis påstår att de förlorat sin son och att hon istället ska hjälpa till i hushållet. Karin stannar kvar, kan inte förmå sig själv att vända hem, eftersom hon är på flykt undan hemska minnen.
Gradvis försöker Karin anpassa sig efter Madame och Monsieurs önskemål samtidigt som hon försöker förstå vad det är som sker runtomkring henne. Madame visar ett egendomligt intresse för Karins person. Hon köper nya kläder åt henne, övervakar vad hon äter och visar ett underligt intresse för hennes månatliga blödningar. Droppen blir när Karin får håret avklippt i sömnen.
Karin lär känna Jean-Claude, en ung man från byn, och här ser hon en möjlighet till flykt. Hon berättar vad som händer och till en början verkar han villig att tro henne. Men det dröjer inte länge förrän hon börjar misstänka att Jean-Claude är i maskopi med de andra.
Varför vill inte Jean-Claude hjälpa henne? De andra byborna tittar konstigt på henne, vad är det de tror om henne? Karin känner att paret Louis har någonting annat planerat för henne, men vad? Hon måste fly från huset snart, hon behöver hjälp. Men hur?

Mina tankar om boken:

Som sagt så var det själva utseendet som fick mig till att vilja läsa den, eller ja, till stor del var det ju det och jag är verkligen inte alls besviken på att jag gjorde det.
Normalt sätt hade jag läst ut denna boken på en dag men jag ville inte den skulle ta slut så det fick bli på nästan tre dagar som jag läste ut den på.

Om den var så läskig som jag hade hoppats på så är svaret nej men den gav en lite obehagliga känslor i mellan åt men inte direkt så man hoppar till tyvärr.
Trots den inte var så läskig som jag ville och trodde blev jag inte besviken då den ändå var bra skriven och man fastna i den.
Ibland kunde det bli lite klöddigt när Hanna von Corswant blandade in vissa händelser från Sverige som hade hänt Karin men samtidigt så gjorde det att man som läser kunde försöka förstå huvudpersonens roll bättre.

När jag läste sista sidan fick jag förhoppningar på att där kanske skulle komma en fortsättning så man kan läsa hur det gick för Karin efter hon lyckades med det som tycktes verka omöjligt men som sagt ingenting är omöjligt utan det gäller bara till att försöka tills man lyckas.

Betyg: 4 av 5

Rekommenderar den verkligen och ett tack till Ordfront för att jag fick chansen till att läsa denna boken:)

 


Snart dagsDå låg man och läste 200 sidor ikväll och jag är nu på 267 av 314 så det är snart dags
för en bokrecension.

Läser just nuNågon som läst denna?


ThrillerNär jag kom hem låg det ett paket och det var första boken om Jason Bourne:)
Ska bli intressant att läsa den då jag gillade filmerna mycket.

Boken kom till Ponto Pocket den 1 januari i år och idag hamna den i min brevlåda.
(Jag vet vad jag ska läsa lite i ikväll)

Från The Notebook

"You are the answer to every prayer I've offered.
You are a song, a dream, a whisper, and I don't know how I could have lived without you for as long as I have.
I love you, Allie, more than you can ever imagine.
I always have, and I always will."

p.134

Tävling


Istället för att göra av med böckerna jag läser så tänkte jag att jag kan ju istället försöka anordna en tävling där någon av er kan få chansen till att läsa någon av de böcker jag läser om någon av er vill.

Så första boken blir Maggie Marrs bok Hollywood Girls Club som jag gillade och blev årets första recension.
Enda ni behöver göra är att kommentera att ni är med och går in på Facebook och gillar Bokälskarinnan :)

Tävlingen avslutas 15/1 klockan 23.59 så lycka till:)

Ps. Ni får ju gärna länka om tävlingen på eran blogg om ni har någon.

The Notebook


Titel: The Notebook
Författare: Nicholas Sparks
Sidor: 221
Förlag: Sphere

Baksidan:

Noah Calhoun has just returned from World War Two. Attempting to escape the ghosts of battle, he tries to concentrate on restoring an old plantation home to its former glory. And yet he is haunted by images of the beautiful girl he met there fourteen years before, a girl who captured his heart like no other.

But when these distant memories begin to slide into reality, the passion that had lain still is ignited once more. Though so much is in their way, the miraculous force of their love refuses to fade.

Mina tankar om boken:

The Notebook är en väldigt fin och romantisk berättelse och jag kommer ihåg andra gången jag kom i kontakt med filmen (såg filmen först sen först nu läste jag boken), var hemma hos en tjejkompis och där hade vi en mysig tjejkväll med tacos, pratande om killar sen startade vi denna otroligt bra film.
Vi låg i vars en hörna av hennes soffa typ och vi båda älskade den.
Man kunde hitta hos i hennes soffa gråtandes och ja suckande efter att få ha turen till att vara med någon som Noah Calhoun (vi båda två kom ifrån förhållande där ingenting var direkt bra), eller ja största anledningen var väl att det var den snygga Ryan Gossling som spelade honom.

Nu när jag läste boken så kom jag att tänka på den gången jag såg filmen och hur mycket jag älskade den.
Jag trodde inte jag skulle gilla boken särskilt mycket men jag älskade den och till vissa delar av boken kunde jag se Ryan Gossling och Rachel McAdams framför mig.

What I thought about the book:

The Notebook is a very nice and romantic story and I remember the second time I saw the movie, I was at one of my girlfriends home and we had an cosy girlevening with tacos, boy talk and then we watched this movie.

When I read the book I started to think about the second time that I saw the movie and how much I loved it. I didn't thought that I would like the book very much but just as with the movie did I loved it and to some parts in it I could see some scenes with Ryan Gossling and Rachel McAdams right in front of me.

Betyg: 5 av 5

Berätta utan att bli dömd


Titel: Sånt jag berättar för Allah
Författare: Saphia Azzeddine
Antal sidor: 151

Sånt jag berättar för Allah handlar om en ung tjej på sexton år vid namn Jbara som bor i början av boken i Tafafilt.

Från första sidan:

Tafafilt är döden och ändå föddes jag där. Jag heter Jbara. Det sägs att jag är väldigt vacker men att jag inte vet om det. Som om jag brydde mig. Jag är fattig och jag bor i världens rövhål. Med min pappa, min mamma, mina fyra bröder och mina tre systrar. Det knullas som fan hos de fattiga, för det är gratis. Hur som helst, på den tiden var det i alla fall som sa att jag var vacker. Såna saker säger man inte där jag kommer ifrån.

Mina tankar om boken:

Första tanken om boken innan jag började läsa den var att jag kanske inte kommer gilla den även om den lät bra på baksidan men tji fick jag på det.
När jag låg och läste den igår kväll under tiden min kille såg på Green Lantern kröp jag ner hos honom i soffan med denna och jag sträckt läste den och lagom till filmen var slut eller ja, 20 minuter innan, hade jag läst ut denna otroligt bra bok.

Det kändes som om det var en verklighetsbaserad bok vilket jag även tror att det är för många unga kvinnor lever sitt liv precis som Jbara i boken lever.

Detta är Saphia Azzeddines första bok om hur livet kan levas idag mellan religion och modernitet och det finns två andra delar som heter på franska Mon père est femme de ménage och La Mecque-Phuket.
Boken är brutalt ärlig och Saphia Azzeddine är inte rädd för att använda ordet knulla i sin bok.

Betyg: 4 av 5

Tack Ordfront för ett bra recex :)


Årets första recension


Titel: Hollywood Girls Club
Författare: Maggie Marr
Antal sidor: 368 med författarens tack annars 366

Hollywood Girls Club är Maggie Marrs första bok och som ni säkert kan gissa så handlar boken om Hollywood och tjejer (eller ja, kvinnor är dem ju i och för sig).

Man får följa fyra vänner (tre från början) som jobbar inom filmbranschen på ett eller annat sätt.
Första vänninan är Jessica som jobbar som agent och är riktigt bra på sitt jobb, andra vänninan vi får möta är Celeste som är en väldigt duktig skådespelerska, tredje vänninan heter Lydia och hennes jobb inom filmbranschen är att vara producent och känd för sin skicklighet och den fjärde vänninan Mary Anne jobbar som manusförfattare.

Denna bok ger en insinkt i hur det kan vara att leva och jobba inom filmbranschen och så som jag har förstått det så är det inte alls så lätt som man kanske kan tro det borde vara eftersom man vill ju tillhöra eliten.

Maggie Marr bjuder på en underhållande läsning med både kärlekstrianglar, familjeproblem och jobb relaterade problem det vill säga ungefär exakt samma saker som "andra vanliga" människor kan gå igenom.
Ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen på denna bok.

Betyg: 4 av 5

Tack till Pocketförlaget för ett lysande recensionsexemplar:)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus