Praktiken 2012-10-29
- Satt klistermärke på de varorna som ingår i kampanjen "Tomten kommer tidigt i år" som innebär att det är 20% av ordinariepriset på utvalda produkter fram tills den 11/11.
- Prissatt en hel del varor bland annat de på bilderna ovanför
- Burit in julklappspapper på lagret
- Satt på retursedlar
Recension: Fruset Blod
"Mitt humör steg raskt från 'gott' till 'extatiskt'. Jag och Dimitri. Ensamma. I en bil."
Rose ska gå igenom ett lämplighetstest för beskyddare. Testet ska ske hemma hos en beskyddare utanför skolområdet. Och det är bara hon och hennes intruktör, Dimitri, som ska åka! Och resan tar fem timmar!
All glädje och förväntan inför testet försvinner dock så snart de når resans mål. Det är något som är väldig fel i det ensligt belägna huset ...
Det Rose och Dimitri upptäcker försätter S:t Vladimirs skola i högsta beredskap. Eleverna och deras familjer evakueras till en lyxig och avlägsen skidort för att kunna fira en säker och strigoi-fri jul tillsammans.
Men det blir tyvärr inte så många mysiga skidturer för Rose: Dimitri är väldigt intresserad av en annan kvinna, Lissa måste uppföra sig ordentligt och Roses vän Mason försöker visa hur mycket han gillar henne. Tyvärr vill Mason också imponera på Rose och det är början till en fullständig, iskall katastrof för alla inblandade.
Nytt till hyllan denna fredagen
På posten igår
2012 års bästa kriminalromaner nominerade
Tove Alsterdal är ny i sammanhanget, medan både Åsa Larsson och Roslund/Hellström vunnit priset för årets bästa deckare tidigare: Larson för Det blod som spillts 2004 och Roslund/Hellström för Tre sekunder 2009. Lars Kepler (pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril) har varit nominerad till priset för två av sina tidigare böcker (Paganinikontraktet2010 och Eldvittnet 2011). 2010 konkurrerade de bland andra med Grebe/Träff som nominerades för Bittrare än döden.
Belinda Bauer har lyckats med konststycket att få med två av sina kriminalromaner – förra året var hennes debutroman Mörk jordnominerad, men då blev slagen på mållinjen av Denise Mina. Yrsa Sigurðardottir är nykomling i sammanhanget, medan Arnaldur Indriðason och Peter Robinson båda har kammat hem priset för bästa till svenska översatta kriminalroman tidigare, 2005 respektive 2001.
Vilka som erövrar priserna avslöjas vid Deckarakademins höstmöte i Eskilstuna lördagen den 24 november.
Tove Alsterdal: I tystnaden begravd (Lind & Co)
Camilla Grebe/Åsa Träff: Innan du dog (Wahlström & Widstrand)
Lars Kepler: Sandmannen (Bonniers)
Åsa Larsson: Till offer åt Molok (Bonniers)
Anders Roslund/Börge Hellström: Två soldater (Piratförlaget)
Belinda Bauer: Ni älskar dem inte (”Finders keepers”, översättning: Ulla Danielsson, Modernista)
Belinda Bauer: Skuggsida (”Darkside”, översättning: Ulla Danielsson, Modernista)
Arnaldur Indriðason: Den kalla elden (”Furðustrandir”, översättning: Ylva Hellerud, Norstedts)
Peter Robinson: En förgiftad man (”Before the poison”, översättning: Jan Malmsjö, Minotaur)
Yrsa Sigurðardottir: Eldnatt (”Horfðu á mig” översättning: Anna Gunnarsdotter Grönberg, Modernista)
Just nu
Nytt till bokhyllan
Praktiken 2012-10-22
Nominerade till Augustpriset 2012
Följande böcker har nominerats till Årets svenska skönlitterära bok:
En storm kom från paradiset av Johannes Anyuru, Norstedts.
Juryns motivering: Han vill flyga, inte kriga i Uganda. Ändå hamnar huvudpersonen i Johannes Anyurus En storm kom från paradiset i omständigheter som blir ödesdigra: rättslös fånge, hemlös flykting. Historiens vind sveper honom med sig från den östafrikanska turbulensen till varvsarbetet på Hisingen. På svindlande vacker prosa har Johannes Anyuru skrivit en roman, en sorgesång, om sin fars liv.
Ingenbarnsland av Eija Hetekivi Olsson, Norstedts.
Juryns motivering: Miiras eld kan vara den största i Sverige, när lågan från hennes trimmade cigarrettändare svärtar miljonprogrammets innertak. Hur går det egentligen till när barnen överlever barndomen? Elden är ett svar, som ges i Eija Hetekivi Olssons Ingenbarnsland. Det är en roman om eldarna som brinner i storstadens utkanter, och om elden som kan brinna inuti ett flickebarn. Eija Hetekivi Olsson skriver den moderna fattigdomens landskap, på ett språk av lika delar ursinne och betvingande lust.
Sång till den storm som ska komma av Peter Fröberg Idling, Natur & Kultur.
Juryns motivering: Några septemberveckor i Phnom Penh år 1955 utgör ett skälvande preludium till en kommande katastrof. Triangeldramat mellan den unge Pol Pot, hans politiska huvudmotståndare Sam Sary och den vackra Somaly, är en raffinerad orkestrering av begärets komplexitet; av maktens dynamik, erotikens politik och slumpens metodik. Honungsljus, jasminte, ett dammkorns knastrande i grammofonen – Peter Fröberg Idlings Sång till den storm som ska komma besjunger fiktionens förmåga att komma sanningen in på livet.
Springa med åror av Cilla Naumann, Albert Bonniers Förlag.
Juryns motivering: Sommargästernas intåg i det halländska kustlandskapet och mötet mellan bonddottern och stadsflickan i en vild vänskap bortom föräldrakontroll och klassgränser är det minne kring vilket Cilla Naumanns roman Springa med åror cirklar. Med åren bleknar sommardrömmen och sanningen om klassamhället framträder. Kvar blir en ensam mor med ett annorlunda barn och en sträv verklighet att hantera. Springa med åror är en psykologiskt insiktsfull och skickligt komponerad roman som växlar mellan då och nu i en rörelse som driver mot sitt oundvikliga slut.
Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg, Albert Bonniers Förlag.
Juryns motivering: Från det förintelseläger som är sinnebilden för Europas djupaste förnedring kommer Göran Rosenbergs far till en svensk idyll, en idyll innesluten i sin aningslösa blandning av välvilja och misstänksamhet. Göran Rosenberg återskapar i Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz faderns långa resa, en berättelse laddad av klarsynt inlevelse som också blir en fond för skildringen av hans egen uppväxt i Södertälje. Ur denna mycket personliga historia om en far och en son växer en betraktelse med stor allmängiltighet om betydelsen av viljan och förmågan att förstå också det som är svårt och motsägelsefullt.
Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz är en bok som intresserar mig och som jag är sugen på att läsa.
Medealand och andra pjäser av Sara Stridsberg, Albert Bonniers Förlag.
Juryns motivering: Genom livet går strömmar av det vackra och det fula, av lyckliga resor uppåt och av förtvivlade fall mot en okänd botten. Sara Stridsbergs dramer visar oss högspänningsledningen, och kan till och med förmå oss att skratta en sekund åt den. I samlingen Medealand och andra pjäser leds gestalterna ut ur mytens och historiens skugga. Vi kan se och höra Medea, Drottning Kristina och Valerie Solanas när de talar från könets mörker. Man inte bara kan läsa dramatik – man vill det gärna när tanken och språket gnistrar så förunderligt som hos Sara Stridsberg.
Juryn för Årets svenska skönlitterära bok har bestått av ordförande Kerstin M. Lundberg, Jenny Lindh, Olav Magnusson, Jonas Modig och Malin Ullgren.
De sex nominerade titlarna till Årets svenska fackbok är:
Det enda könet. Varför du är förförd av den ekonomiske mannen och hur det förstör ditt liv och världsekonomin av Katrine Kielos, Albert Bonniers Förlag.
Juryns motivering: I Det enda könet går Katrine Kielos i clinch med ”Homo economicus”, föreställningen om att samhället befolkas av obevekligt rationella manliga individer. Med skenbart enkla exempel och feministiska verktyg klär hon av den ekonomiske mannen hans anspråk på allmängiltighet, och utmanar till diskussion om samhälle, marknad, ekonomi och kön.
Ur regnskogens skugga. Daniel Rolander och resan till Surinam av James Dobreff, Arne Jönsson, Helene Schmitz, Bokförlaget Max Ström.
Juryns motivering: En fascinerande berättelse i ord och bild om Linnélärjungen Daniel Rolanders strapatsrika resa till Surinam. Rolanders resedagbok, nu för första gången i översättning från latin till svensk språkdräkt, ger en unik inblick i tidens naturalhistoria samtidigt som en färgstark bild tecknas av Surinams städer och landsbygd. Beskrivningar av folkliv, väderfenomen och farsoter bildar relief till Rolanders vetenskapliga upptäckter, som kompletteras med Schmitz fotografier och en kunskapsrik inledning.
”Det står ett rum här och väntar på dig…”. Berättelsen om Raoul Wallenberg av Ingrid Carlberg, Norstedts.
Juryns motivering: Ingrid Carlbergs biografi över en av Sveriges mest omskrivna personer under efterkrigstiden är medryckande. Alla vet att Raoul Wallenberg aldrig återkom till hemlandet. Ändå är Carlbergs bok inte bara faktarik utan spännande, en riktig bladvändare. Med känsla berättar hon också om familjens vägran att ge upp hoppet trots den passiva hållning gentemot Sovjetunionen som präglade det officiella Sverige.
Den amerikanska högern. Republikanernas revolution och USA:s framtid av Martin Gelin, Natur & Kultur.
Juryns motivering: Martin Gelins reportagebok om den amerikanska högern ger kunskap om det som många svenskar har svårt att förstå: Hur kan så många amerikaner attraheras av den kristna högern, Tea Party-rörelsen, abortmotståndet etcetera? Gelin speglar frågans komplexitet efter imponerande research och en mängd intervjuer. Han gör det på ett rappt och säkert språk som också innehåller en av den goda fackbokens viktiga ingredienser: Lite oväntad humor.
Jag är Zlatan Ibrahimovic. Min historia av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz, Albert Bonniers Förlag.
Juryns motivering: En känslig och sträv skildring som tar med läsaren från läktaren ned på planen och runt i Zlatans värld. Varsamt och bestämt visas en både oborstad och putsad vardag då dörrar öppnas till såväl kök i Rosengård som omklädningsrum i Milano. En till synes oretuscherad rundtur som även lockar den som inte så ofta vandrar på litterära vägar. Träffsäkert berättande som ger ett bestående avtryck.
Jag tycker att denna boken ger oss läsare en annan syn på hur Zlatan var och är utanför planen:)
Sanningens vägar. Anne Charlotte Lefflers liv och dikt av Monica Lauritzen, Albert Bonniers Förlag.
Juryns motivering: Monica Lauritzen skriver med stor lyskraft och djup kunskap om Anne Charlotte Leffler, en av 1800-talets stjärnor inom europeiskt kulturliv. Leffler verkade i en period då samtidens miljöer och människor sattes i fokus. Men också i en tid då kvinnor bröt ny mark och tog mer och mer plats i offentligheten. Anne Charlotte Leffler var en av dessa begåvade, kreativa och framgångsrika kvinnor. Men hennes framgång hade ett pris.
Juryn för Årets svenska fackbok har bestått av ordförande Thomas Willtorp, Lena Smedsaas, Jenny Beckman, Hélène Benno och Karin Sidén.
Till Årets svenska barn- och ungdomsbok har nominerats:
Only väg is upp av Emmy Abrahamson, Rabén & Sjögren.
Juryns motivering: Med humorn som vapen och överlevnadsstrategi beger sig Filippa till London
för att förverkliga sina drömmar. I denna samtida äventyrsroman lär hon sig bemästra storstadsdjungeln och företar en yttre och inre resa som överraskar - både henne själv och läsaren.
Har bara hört bra om denna boken men dock inte läst den själv.
Jag blundar och önskar mig något av Moa-Lina Croall, Alfabeta.
Juryns motivering: Måste man snatta för att bli accepterad? När Lisa möter ungdomarna i klubben Näbbet är tonen rå, men inte särskilt hjärtlig. Med skarp blick och språklig elegans skildrar Moa-Lina Croall det svåra gränslandet mellan barn och tonår. I genuin lojalitet med sina karaktärer växer en berättelse fram om vänskap, trofasthet och förmågan att själv ta ställning.
Jag älskar Manne av Pija Lindenbaum, Bonnier Carlsen.
Juryns motivering: Världen i en sandlåda, som en sandlåda. På några få minuter utspelas ett tidlöst och klassiskt triangeldrama i både bild och text. Pija Lindenbaum är perspektivens och de små uttryckens mästare när stora känslor hos små barn gestaltas i leken.
Elin under havet av Sofia Malmberg, Rabén & Sjögren.
Juryns motivering: En ensam flicka utsätts för stor grymhet. För att hantera verkligheten öppnar sig under havets botten en fantasivärld i vilken hennes djupaste känslor förs upp till ytan. Utan att väja för ett svårt ämne skapas en utvecklingsroman där Sofia Malmberg visar stor begåvning i serien som konstart. Av de få uttalade orden är varje stavelse mitt i prick.
Jag är världen av Mårten Melin, Hegas.
Juryns motivering: Som en erfaren men tillbakadragen körledare visar Mårten Melin upp ett brett register av absolut klara röster. Varje dikt har sin egen känslighet och precision ner till minsta ton. Poesins förmåga att ta stickprov på världens ungdom och ungdomens värld lyfts fram i en oväntat färgglad form.
A B C å allt om D av Nina Ulmaja, Bonnier Carlsen.
Juryns motivering: En bokstavsbuffé fylld med spännande tillbehör, som överraskar med form och fantasi. Där allt är olika men ändå hör ihop. En bok som kan läsas på många olika sätt och där omslaget, bokstavligt talat, väcker läsarens känsla och nyfikenhet.
Juryn för Årets svenska barn- och ungdomsbok har bestått av ordförande Cecilia Östlund, Anders Bernerson, Sofia Gydemo, Alice Kassius Eggers och Magnus Öhrn.
Till Lilla Augustpriset har nominerats:
En arbetsplats (Östtyskland - 11 oktober 1972) av Erik Hultin, f. 1995, Billdal.
Juryns motivering: En "arbetsplats" i DDR i början av 1970-talet, inte vilken som helst utan säkerhetstjänstens, återskapas i Erik Hultins novell där ett isberg av händelser och omständigheter lurar under den bedrägligt lugna ytan, och obevekligt drar oss med i berättelsens mörka virvel. Det är kusligt skickligt.
Ekvationskalkyler av Erik Hultin, f. 1995, Billdal.
Juryns motivering: Det är inget mindre än en skapelsemyt som Erik Hultin med formmedveten precision åskådliggör i sin koncentrerade diktsvit Ekvationskalkyler, som med närmast matematisk exakthet sammanfogar orden och ger dem liv och rörelse i ett poetiskt universum, ett verkligt mirakel.
Route 66 av Ulrika Nettelblad, f. 1992, Umeå.
Juryns motivering: Ett leende smyger fort fram i läsningen av Route 66. I berättelsens kvicka vändningar förstår man att detta är något som inte kan placeras. Det här är oförutsägbart, skruvat och alldeles eget med en unik karaktär. Ulrika Nettelblad skapar med sin rappa, torra och träffsäkra ton en förbryllande överväldighet som läsaren bara vill ha mer av.
Det avgörande skottet av Elin Stenlöf, f. 1994, Västerås.
Juryns motivering: Med språklig precision och säkert handlag visar Elin Stenlöf i sin novell hur samma situation kan beskrivas på helt olika sätt, och hur orden formar vår förståelse av omvärlden. Ett nytt Hungerspel eller något helt annat – den som läser får se.
Rapport från norra Norrlands fjälltrakter av Maja Tinnerwall, f. 1991, Vikbolandet.
Juryns motivering: Med en stark känsla för skapande av stämning skriver författaren med ett språk som flyter fram och åstadkommer en atmosfär av vemodig saknad och längtan. I huvudpersonens Norrland får människors erfarenheter av ensamhet, trygghet, utanförskap och lugn samsas genom ej uttalade ord och tysta myllrande tankar.
Stensyskon av Anna Hoogland, f. 1994, Halmstad.
Juryns motivering: I en sinnligt detaljrik skildring delar vi i denna novell en ung kvinnas upplevelser, tankar och funderingar en kall vårvinterdag. Stensyskon omfattar många oväntade ögonblick som leder läsaren fram till ett spontant möte med en ung pojke. En pojke som väcker både nyfikenhet och längtan. Berättelsen omfamnas av en mild melankoli som mot slutet bärs upp av en förvissning om att det finns en fortsättning efter detta möte.
Juryn har bestått av ordförande Stefan Skog, Helena Ahlin, Helena Didehvar, Ester Roxberg och Katarina Lycken Rüter. Lilla Augustprisets vinnare utses genom att juryns röster vägs samman med en publik omröstning på www.posten.se/lillaaugustpriset. Omröstningen pågår mellan den 22 oktober och 19 november.
Vilka hoppas ni på vinner Augustpriset och kommentera gärna varför:)
Jag personligen har inga direkta favoriter men jag hoppas på att Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz vinner i sin genre och hade ju varit roligt om Jag är Zlatan Ibrahimovic. Min historia hade vunnit årets fackbok.
Omslagsduell #1
Det brittiska omslaget till Eld
En smakebit på søndag: Om drömmen blir verklighet
Recension: Barfota änglar
Book haul #3
Recension på pussel
Pusselboll med 24 bitar.
Från Egmont
Praktiken 2012-10-18
Imorgon släpps
I en skog nära Hvalsø hittar en skogshuggare liket efter en kvinna, men vem är hon? Ett stort ärr över halva ansiktet borde göra det lätt att identifiera henne, men ingen har anmält henne saknad och hon matchar ingen i polisens efterlysningsregister. Efter fyra dagar har kriminalinspektör Louise Rick inte kommit någonstans med utredningen. Först när hon beslutar att offentliggöra ett foto på kvinnan får man ett spår att gå på: En äldre dam hör av sig och menar att det måste vara Lisemette, en förståndshandikappad kvinna som hon för många år sedan tog hand om på en av mentalvårdens institutioner. När Louise kontaktar den nu nedlagda institutionen väntar dock en överraskning. Det visar sig att dåtiden och nutiden har en oväntad förbindelse, och när mördade och våldtagna kvinnor börjar hittas i skogen i samma trakt får Louise plötsligt bråttom att utreda vad som hänt innan det är för sent. Utredningen river upp gamla sår, även för Louise som tvingas konfronteras med händelser som hon gjort allt för att glömma.
Jag tycker detta verkar vara en spännande bok och en bok som jag hade kunnat tänka mig att läsa trots mitt lilla intresse för deckare.
Hur tycker ni boken verkar och har ni läst Sara Blædels andra böcker?
Låg där hemma
Frukost på Tiffany's
Odödlig klassiker åter i tryck
I ett nedslitet tegelhus i New York, med en brokig samling hyresgäster, bor den lättsinniga och förtrollande Holly Golightly, 19-årig överlevnadskonstnär. Genom grannen, den unge Författaren, får vi följa hennes halsbrytande liv ett hektiskt år under andra världskriget. Truman Capote, som i den unge Författaren tecknar ett ömsint och lite ironiskt självporträtt, kom att bli en av USA:s mest lästa moderna författare. Hans bitterljuva berättelse om Holly, som när ångesten väller över henne drömmer om att äta frukost på Tiffany's, New Yorks elegantaste juvelerarbutik, har blivit en klassiker. Boken innehåller också tre noveller av Truman Capote: Ett hus av blommor, En diamantgitarr och Ett julminne - alla tre lysande exempel på Capotes stilkonst.
Mina tankar:
Jag gick inte in med några större förväntningar när jag läste denna boken men jag visste att en del faktiskt inte tyckte om den.
Trots detta ville jag ändå ge den en chans dels för att alla tycker vi olika och dels för att jag ville läsa den innan jag ser filmen för första gången.
Själva historian om den vackra Holly Golightly var bra tyckte jag men lite kort tyvärr sen när jag kom till sista sidan i denna novellen och på börja avsnittet som hette Ett hus av blommor tyckte jag det blev krångligt för jag fatta först inte att den skulle innehålla tre andra noveller som författaren hade skrivit.
Fast Ett hus av blommor tyckte jag ändå om att läsa och tyckte den faktiskt var bra men dessvärre var jag inget större fan av hans övriga två noveller som man fick läsa vilka var En diamantgitarr och Ett julminne.
Bokens betyg: 4 av 5 (bara för jag gillade Ett hus av blommor också)
Nyheter till bokhyllan
Med posten idag
Tågläsning
Praktiken 2012-10-16
Så här har min praktik sett ut idag princip:)
Praktiken 2012-10-15
- Prissätta de olika varorna som säljs
- Hjälpt kunder
- Stått i kassan
- Fixat till kalenderhyllan (satte in nytt hyllplan och flytta ner tre hyllplan lite med hjälp av en annan praktikant)
- Inspekterat barnavdelningen
- Ätit lunch och läst lite
- Sätta i ordning kalenderna och lite annat
Minnen
Den här boken och bokserien älskade jag eller ja, gillade den väldigt mycket när jag var yngre så nu när jag hittade den ville jag läsa den för gamla tiders skull.
Har ni en bok eller en bokserie som ni gillade när ni var yngre och provat läsa om?
Book haul #2
Reading right now
Detta seriealbum läser jag just nu via mobilen:)
Svart ängel
Livet suger verkligen när ens kompisar är förbannade på en. Och det blir inte lättare av att man vet att man förtjänar att de tycker att man är en riktig skit. För en vecka sedan hade Zoey tre pojkvänner och ett speciellt gäng med väldigt goda vänner som litade på henne och ställde upp för henne. Nu har hon bara en katt kvar!
Som tur är verkar det som om iskalla haggan Afrodite börjat tina upp och bli mänskligt och Stevie Rae är tillbaka, typ ... Och en ny elev kommer till skolan: James Stark. Han visar sig ha en väldigt ovanlig gåva och en hel del i bagaget.
Neferet verkar extremt nöjd med att Stark har flyttats från sin gamla skola till Tulsa. Han passar perfekt in i hennes planer. Målet med alla hennes förberedelser och listiga intriger stiger bokstavligt talat upp ur underjorden.
Spring åt andra hållet fort som f-n, Zoey!
Detta är del 4 i House of Night-serien. De första delarna heter Vampyrens märke, Sveket ochUtvald. Häng med till vampyrnästet i Tulsa, Oklahoma!
Mina tankar:
Tyckte man att tredjen delen var hyfsat ok så lär man tycka bättre om denna delen vilket jag gjorde trots det tog mig lång tid att läsa ut den.
Att det tog lång tid att läsa ut den beror dels på att jag varit sjuk och sen dels för detta var sista delen jag hade hemma att läsa men hoppas på att få hem de övriga snart.
Till skillnad från tredje boken så gav denna mig mer spänning och ja, här var lite kärleksdrama men inte lika mycket som i de övriga när man kommer in en bit i boken.
Gillar du vampyrserier tycker jag definitivt att du ska prova på att läsa denna serien och se vad du tycker om den.
Precis som med tredje delen tycker jag att denna är från 15 år och uppåt på grund av allt som händer nu när allvaret börjar.
Bokens betyg: 5 av 5
Utvald
VÄLKOMMEN IN i Nattens hus och Zoey Redbirds vampyrvärld!
Zoeys värld är väldigt lik vår egen vardag: man går i skolan och hänger med kompisar.
Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (ja, det är sant att de är sjukt snygga) och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden.
En värld med mycket magi, kärlek och död!
Zoeys värld är helt uppochner! Mellan henne och hennes mentor och tidigare idol Neferet råder ett iskallt, mentalt krig. Neferet vet att Zoey skulle kunna avslöja hennes stora hemlighet för de andra vampyrerna. Men för att verkligen lyckas måste Zoey ha mer fakta - vad är meningen med allt konstigt som plötsligt händer?
Neferet manipulerar skickligt Zoeys vänner att vända sig mot henne. Den enda Zoey kan anförtro sig åt är lustigt nog hennes ärkefiende Afrodite (också känd som "Haggan från helvetet")!
Och så är det det här med Stevie Rae! Vad är hon egentligen? En vampyrzombie? Eller en riktigt ofräsch, känslokall fullblodsvampyr som inte bryr sig ett skit om hur man uppför sig i den moderna människo-vampyrvärlden, bara hon får dricka rejält med människoblod?
Zoey får kort sagt fullt upp med att skapa balans mellan ont och gott i världen även denna vecka! Tur för oss att hon är särskilt utvald och utrustad med superkrafter för att klara den uppgiften. Och att hon inte är en tjej som tar skit från de stora och stygga ...
Detta är del 3 i House of Night-serien. Läs "Vampyrens märke" och "Sveket" också!
Mina tankar:
Utvald är tredje delen i bokserien House of Night av författarna P.C. Cast och Kristin Cast.
I denna boken får vi följa lite mer spänning och lite mer händelserik än de övriga två delarna i serien.
Utvald är inte den bästa i serien om man jämför med första och andra delen i boken, men inte så dålig som många verka tycka.
Det är lätt att se att detta är en hyfsat tjejbok som bjuder oss läsare på kärleksdrama på kärleksdrama, vilket enligt min uppfattning är lite tjejigt.
Jag rekommenderar boken till unga läsare som är runt 15 och uppåt.
Betyg: 4,5 av 5
Grattis
Snart klar med
Love the covers #1
Mail today
Watching right now
Start på morgonen
Nyfiken på
En smakebit på søndag: Svart Ängel
VÄLKOMMEN IN i Nattens hus och Zoey Redbirds vampyrvärld!
Zoeys värld är väldigt lik vår egen vardag: man går i skolan och man hänger med kompisar. Men det är också en värld där vampyrer lever öppet (ja, det är sant att de är sjukt snygga) och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden. En värld med mycket magi, kärlek och död!
Livet suger verkligen när ens kompisar är förbannade på en. Och det blir inte lättare av att man vet att man förtjänar att de tycker att man är en riktig skit. För en vecka sedan hade Zoey tre pojkvänner och ett speciellt gäng med väldigt goda vänner som litade på henne och ställde upp för henne. Nu har hon bara en katt kvar!
Som tur är verkar det som om iskalla haggan Afrodite börjat tina upp och bli mänskligt och Stevie Rae är tillbaka, typ ... Och en ny elev kommer till skolan: James Stark. Han visar sig ha en väldigt ovanlig gåva och en hel del i bagaget.
Neferet verkar extremt nöjd med att Stark har flyttats från sin gamla skola till Tulsa. Han passar perfekt in i hennes planer. Målet med alla hennes förberedelser och listiga intriger stiger bokstavligt talat upp ur underjorden.
Spring åt andra hållet fort som f-n, Zoey!
När jag gick på gångvägen mot huvudbyggnaden tänkte jag att det inte var så smart att komma till Shekina i mitt spända, stressade tillstånd, så jag tog några djupa andetag för att gå ner i varv och samla tankarna.
Freebies till Kindle
Tävling
- Svara på följande fråga: Vad heter huvudpersonen i denna klassiska bok?
- Följ gärna bloggen på FB och tipsa andra om tävlingen via er blogg för en extra chans
- Kommentera även varför just du ska bli den lyckliga vinnaren
- Du ska vara bosatt i Sverige
Tävlingen kommer att pågå fram tills den 31 oktober klockan 24.00 och vill önska er lycka till:)
Book haul #1
Book trailer: Frozen
Sista dagen denna veckan
- Prissätta varor
- Slänga kartonger
- Sortera och ställt böcker rätt
- Stått i kassan
- Hjälpt enstaka kunder
Fin besök imorgon
Björn Hellkvist drabbades av sjukdomen Parkinson när han var mitt uppe i livet. Som framgångsrik ishockeytränare var han nära att föra Ängelholmslaget Rögle till Elitserien. Nu för han en annan kamp mot Parkinsons sjukdom.
I boken Shaking Generation berättar Björn Hellkvist personligt om sitt liv med sjukdomen. Han beskriver vardagen med sin familj, reaktionerna från omvärlden och möten med en vårdapparat som är anpassad för gamla människor. Han berättar om förtvivlan men också om hopp och glädjeämnen.
Boken är en berättelse om hur livet plötsligt förändras radikalt, men framför allt om konsten att leda sig själv privat, på jobbet eller i ishallen.
På något sätt har de två senaste åren av mitt liv fått mig att uppskatta livet på ett nytt sätt, säger Björn Hellkvist.
Praktiken idag
Idag var en trevlig dag på praktiken och det gick fort.
Sammanfattning av dagen:
Prissätta olika varor
Ställa böcker på rätt ställe
Hjälpt kunder
Stått i kassan
Tagit bort prislappar
Ätit lunch hos mormor
Tagit fika rast som bestod av en kanelbulle och en kopp grönt te med citrus smak:)
Hittade några böcker med omslag jag gillar som ni kan se på några av bilderna:)
Sveket
Om boken:
VÄLKOMMEN TILL Zoey Redbirds vampyrvärld!
Den är väldigt lik vår egen vardag, man går i skolan, fikar med kompisar eller har en nördkväll med Star Wars-filmer.
Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (japp, de är sjukt snygga) och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden. En värld med mycket magi, kärlek och död!
Äntligen känns det som om Zoey har hittat sin rätta plats. I Nattens hus passar hon in! Den mäktiga Neferet är hennes mentor, någon som verkligen stöttar Zoey och som hon kan lita på när det är svårt. Hon har också fått vänner, pojkvän (eller två egentligen, men Heath är ju människa, inte en alldelels bra kombination) och själva Nyx, nattens gudinna, har visat att Zoey är en person med förmågor utöver det vanliga (även för en vampyr).
Men så händer det som inte får hända i den sköra relationen mellan vampyrer och människor: Mänskliga tonåringar hittas döda och mycket tyder på att det är vampyrer som ligger bakom morden.
Mina tankar:
Sveket är andra delen i bokserien House of Night av författarna P.C. Cast och Kristin Cast.
Jag tyckte första boken var spännande och under tiden jag läste denna delen i serien tyckte jag att denna var både mer spännande och bättre.
Det tog inte så lång tid att läsa ut den på tågresorna fram och tillbaka mellan Landskrona - Ängelholm och den tog slut idag när jag kom fram till praktiken.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om den för att inte avslöja för mycket mer än gillar man det onaturliga tycker jag att detta verkligen är en bokserie som man måste läsa.
Böckerna om Bella och Edward i Twilight Saga kan näst intill slänga sig i väggen då dessa är nog enligt mig snäppet bättre och det krävs mycket för jag ska skriva detta.
Jag rekommenderar boken till unga läsare som är runt 12-13 och uppåt.
Betyg: 5 av 5
Praktiken 2012-10-03
Bedragen eller inte bedragen, det är frågan
Om boken:
1 oktober
- Slängt kartonger
- Städat lite
- Gjort vid låna och läs bokhyllan
- Prismärkt nya böcker
- Tagit bort prislappar på vissa böcker
- Prismärkt kalendrar och pennskrin
- Tittat på många fina kalendrar/väggalmanackor
- Stått i kassan
Ja, detta är vad som har hänt idag:)