Vampyrböcker jag vill läsa

Någon som läst dessa eller kan tipsa om andra vampyrböcker utöver True Blood,
House of night, The Vampire Diaries och Twilight?


Vill läsa från Adlibris kategori Höstruskigt
Vill ha från Bokus höstrea


Kung Carl XVI Gustaf har under hela sitt liv befunnit sig mitt i offentlighetens ljus. Ingen person i vårt land har genom åren varit så uppmärksammad, omskriven och hyllad som han. Men vår bild av honom är präglad av medierna och den tenderar ofta att bli endimensionell. Vem är Kungen egentligen? Hur är han som person och hur uppfattas han av människor i sin omgivning?

Genom samtal med personer som stått honom nära får vi här ta del av en ny bild av vår statschef. Under flera år har författaren intervjuat gamla klasskamrater och lärare, lumparkompisar och befäl, livvakter och anställda vid hovet. De flesta berättar här för första gången om sina minnen av Kungen och fram träder bilden av en helt vanlig människa och av en motvillig monark.


I Roberto Savianos nya bästsäljande bok »Skönhet och helvete - Texter 2004-2009« finns några av hans allra bästa texter samlade. Här visar han återigen prov på sin unika berättarförmåga då han blandar ett starkt personligt engagemang med gedigna faktakunskaper. Det gör att texterna, oavsett vad de handlar om, berör och känns brinnande aktuella och angelägna.

Robert Saviano skriver bland annat om Cannes-festivalen, skillnaden mellan italiensk och amerikansk maffia, Isaac Bashevis Singer, den argentinska fotbollsspelaren Lionel Messi, dödshjälp, ökningen av cancer i Kampanien till följd av camorrans dumpning av miljögifter, Miriam Makeba, Vietnamnkriget, jordbävningen i Abruzzo, Anna Politkovskaja samt om sitt uppmärksammade möte med Svenska Akademien hösten 2008.

En författare i Vita huset!

När Barack Obama i januari 2009 installeras på posten som USA:s 44:e president, är det en historisk händelse i många avseenden. Det mest anmärkningsvärda med Barack Obama som president i världens mäktigaste land är nog det faktum att han är en intellektuell, resonerande man, som inte drar sig för att rannsaka sig själv och sin historia eller ifrågasätta sina egna motiv. Det har han öppet visat i sina kritikerhyllade böcker, den självbiografiska Min far hade en dröm och den mer politiskt analyserande Att våga hoppas.

Med ett lika enkelt som konsekvent budskap vann han en jordskredsseger och rustar nu för sina första fyra år vid makten. Det är ingen lätt uppgift. Förväntningarna är skyhöga och världsläget gör knappast saken enklare. Nu måste han leverera. Men hur ska det göras?


To celebrate the 20th anniversary of the publication of "Star Wars: Heir to the Empire," Zahn returns with a brand-new novel of adventure, action, and intrigue starring the young Luke Skywalker, Han Solo, Princess Leia, and the beloved Mara Jade.

Vill läsa från H:ström


Vampyrer är historien om vampyrberättelsens betydelse för människan i den västerländska kulturen från 1600- till 2000-talet. Studien beskriver den förändring som vampyren har genomgått genom seklen och analyserar den i ljuset av det samhälle inom vilket den skapats. De vampyrer som väckte uppmärksamhet i Europa i början av 1600-talet var nämligen inte desamma som infiltrerar dagens svenska folkhem. Då var vampyrerna maskstungna lik för att senare, vid sekelskiftet 1800, transformeras till degenererade adelsmän. Nu skildras de istället som undersköna tonårspojkar, metrosexuella män, utsatta barn eller chevalereska gentlemän.

Om övernaturlig skräck i litteraturen, som här presenteras för första gången på svenska, innehåller en detaljerad notapparat som ger den nyfikne läsaren möjligheten att söka sig vidare i såväl i skräcklitteraturens kanon som i dess undervegetation av numera ofta bortglömda författarskap.


Edgar Allan Poe - skräckromantikens urgestalt, en av artonhundratalets mest genomträngande och förbluffande författare.

Detta är ett limhäftat nytryck av volym ett: Den svarta katten, Morden på Rue Morgue, Mysteriet Marie Roget, Guldskalbaggen, En nedfärd i Malströmmen, Det stulna brevet, Hjärtat som skvallrade, William Wilson, Berenice, Huset Ushers undergång, Ett fat amontillado, Röda dödens mask, Du är mannen!, Den avlånga lådan, Fakta i Ernest Valdemars fall och Hoppgrodan.

Virginia Woolf skrev tio romaner. Det är lätt att glömma bort när hennes liv ska summeras. Den som söker sig till romanerna finner där något som tillbakavisar alla de schabloner som spridits kring hennes person. Hon är en passionerad författare, som oförfärat ger sig ut på allt djärvare vågspel, som kom att innehålla några av modernismens ofrånkomligt mest givande ögonblick, i Mrs Dalloway och Mot fyren. Med Orlando skriver hon en av förra seklets mest fantasifulla och mest kärleksfulla romaner, och med Vågorna den sexigaste romanen på engelska.

Denna bok fokuserar på dessa tio romaner, men innehåller också en genomgång av hennes två epokgörande essäer, Ett eget rum och Tre guineas, och även en skildring av hur hennes liv subtilt samspelar med skrivandet, samt en presentation av Bloomsburygruppen där hon hade sin hemhörighet och som skapade förutsättningarna för hennes epokgörande projekt som en av litteraturens stigfinnare och banbrytare.

Någon som har läst dessa fyra böcker?


3 nyheter från Albert Bonnier


"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. "

Steve Jobs, ikonen

Den egensinnige kreatören, den maniske perfektionisten. Vi känner honom som den store uppfinnaren, den som revolutionerat vårt sätt att umgås och förhålla oss till världen och totalt förändrat vårt vardagsliv. Men vem var han? Och hur kom han att bli till den ikon han är idag? Vilka var hans drivkrafter? Vilka tankar och människor påverkade honom, stöttade honom, bjöd honom motstånd?

I hela världen tar polisen hjälp av andliga medier vid svåra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns något enda dokumenterat fall där ett medium bidragit till en lösning.

Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.

Någon som har läst dessa tre böckerna?


2 nyheter från Alfabeta

Här kommer två nyheter från bokförlaget Alfabeta som
jag gärna vill läsa:


Välkomna tillbaka, HP och Rebecca favoriter hos Svenska Deckarakademin som belönade thrillern [Geim] med priset Årets Bästa Debut.

[Buzz] inleds i öknen. HP är i Dubai på flykt från sitt förflutna, Rebecca besöker ett afrikanskt land som livvakt åt en svensk minister. Plötsligt hamnar de båda i hotfulla situationer som tvingar dem tillbaka till Stockholm där deras vägar möts igen.

Under det tidiga nittiotalet revolutionerade svensk death metal den internationella metalscenen. Plötsligt låg Sverige i frontlinjen för en ny musikrörelse som gav eko över hela världen, med band som Entombed, Dismember och At The Gates i förgrunden.

Med utvecklingen av black metal blev musiken ännu extremare. Black metal-banden lät råare och mörkare, och sa sig dyrka döden. Snart brann kyrkor både i Norge och Sverige, och det dröjde inte länge innan de sataniska inslagen blev mer än tomt effektsökeri.

Men hur startade allt? Varför har Sverige blivit ett tongivande land för en så aggressiv musik? Och vilka är egentligen de personer, grupper och fenomen som fört scenen framåt?

Blod Eld Död - En svensk metalhistoria skildrar hårdrockens utveckling från de massiva förstärkarstaplarnas sjuttiotal, via kyrkbränningarnas nittiotal, fram till de extrema och paradoxala strömningar som finns inom genren idag.

Någon som läst dessa två böckerna?

Ny bokblogg

Det finns en ny bokblogg och det är Pocketworld som drivs av
en som heter Lena:)
Kan inte mer än säga välkommen in till den underbara bloggvärlden
fylld med bokbloggar man kan få tips av :)


Fyra dagar, fyra nätter

Titel: Fyra dagar, fyra nätter
Orginal titel: Amy & Roger's Epic Detour
Författare: Morgan Matson
Översättare: Gudrun Samuelsson
Utgivningsår: 2011 (svensk utgåva)
Förlag: Rabén&Sjögren
Antal sidor: 347
Genre: Ungdom
Från: 12 - 15 år
ISBN; 978-91-29-67767-6
Från bokens baksida:

Inte nog med att Amys pappa precis
har dött i en bilolycka; nu har hennes
mamma bestämt att de ska lämna
Kalifornien och flytta till Connecticut.
Dessutom vill hon att Amy ensam
ska köra familjens bil hela vägen. Det
är bara ett problem: sedan olyckan
vägrar Amy att sätta sig bakom
ratten. Hon kan bara inte. Då dyker
Roger upp. Han är nitton år, ovanligt
snygg och lovar att köra Amy till
Connecticut. Tillsammans ger de
sig ut på en road trip genom USA.
Resan  som egentligen skulle vara en
enda lång transportsträcka utvecklas
till något helt annat och någonstans
längs vägen börjar Amy förstå att livet
kanske kan gå vidare, trots allt.

Mina tankar om boken:

Kändes lite seg i början men ju mer
man kom in i den så blev den bättre
och bättre.

Man får följa deras resa i boken via
bilder, anteckningar sedan så finns även
låtlistorna uppskrivna i boken så man
kan "se" vad dem lyssnar på under den
här roliga road tripen.

Men om den är direkt hetsläsigt
beroendeframkallande som Johanna
Lindbäck tyckte den var vet jag inte
riktigt om jag håller med om.

Betyg: 3 av 5

Första meningen i boken:
Jag satt på trappan utanför vårt hus och såg den beige Subarun
svänga för snabbt runt vändplanen.

Andra bokbloggar om boken:


Twilight hyllan


Vem jag är som läsare

snabb långsam

läser alla ord skummar en del

gillar långa beskrivningar
hoppar över det som inte för historien framåt

kommer ihåg detaljer kommer ihåg i stora drag

undviker tjocka böcker läser gärna tegelstenar

tycker om tunna böcker tycker att tunna böcker ofta saknar något

idealboken är på mindre än 400 sidor idealboken är på mer än 400 sidor

tjuvkikar på slutet läser aldrig slutet förrän boken är just slut

väljer efter omslag skiter fullständigt i ytan

läser baksidetexter undviker baksidetexter

väljer boken efter rekommendation vill helst välja själv

rekommenderar ofta böcker till andra rekommenderar sällan böcker

hör det jag läser i huvudet hör aldrig det jag läser

gillar ljudböcker gillar inte ljudböcker

läser främst böcker i en genre gillar att variera min läsning

läser alltid på svenska
läser på flera språk

är bra på att komma ihåg böcker jag läst glömmer lätt bort både titlar och författare

skriver upp det jag läser skriver inte upp det jag läser

läser varje dag läser mer sällan

tycker att läsning är avslappnande tycker att läsning är ansträngandeLilla Augustpriset

Kom ju på att jag glömde nämna vilka de nominerade i lilla Augustpriset är
men här kommer dem i ett eget inlägg:

Kärlekssvetten av Cathrine Bengtsson, Lund

”Kärlekssvetten” är en känslomässig jordbävning för läsaren. Med den här kraften kan en bästa väns svek drabba en ung människa – så hårt att det präglar hela den fortsatta uppväxten och kanske resten av livet. Den bakomliggande orsaken till huvudpersonens agerande – mammans cancer – antyds skickligt, med små medel. Den försonande vändpunkten i slutet – närheten till lillebrors femåriga kropp – är överraskande, sinnligt fångad, övertygande och lika stark som skildringen av jagberättarens djupa ensamhet.

Kontaktannons 2000-tal och handlösa funderingar av Isa Chen, Luleå

I en ärlig och äkta text skildrar Isa Chen hur det kan kännas att vara singel. Med en charmig och ibland kaxig ton, ”Kan man inte skaffa en pojkvän kanske man kan försöka vinna en jävla skrivartävling i alla fall”, kastas läsaren mellan jagets klockrena funderingar. Ibland byts skrattet ut mot en instämmande suck eller en gnagande oroskänsla. Chen skildrar en stor ensamhet, ett tomrum och en ekande längtan efter att vara älskad och fullkomlig. Ett eko som stannar kvar.

Mellanmjölk och varma händer av Sara Malmberg, Bromma

Sara Malmberg är nominerad för en novell som i stillsam koncentration beskriver de starka känslorna i en kort och omöjlig kärlekshistoria. Med säkert handlag har författaren valt detaljer som speglar två människors rörelser till och från varandra; ögonblick av förälskelse, tilltro, vånda och uppbrott – ögonblick som formar en berättelse.

Det handlar nästan aldrig om kärlek vid första ögonkastet av Katarina Sandberg, Kristianstad

I sin intensiva och klarsynta betraktelse snarare än berättelse fångar Katarina Sandberg in det som möts i ”mitten av någontinget som deras munnar utgör”. Men det handlar inte bara om kyssar: Det handlar nästan aldrig om kärlek vid första ögonkastet handlar om allt det vi måste prata om, om hur all lust och längtan förvandlas till ett ”nej”, som aldrig riktigt blev sagt, men som bränt sig fast.

Sådant vi inte rår över av Katarina Sandberg, Kristianstad

Vägskäl, livsval eller vad det är nu som styr en människas mått och steg, hennes möten och handlingar, allt detta skildrar ”Sådant vi inte rår över” av Katarina Sandberg. Med dagermansk precision och skärpa placerar hon fasta trappsteg under sina människor att kliva på eller så låter hon dem falla när falluckan öppnas. Livets obevekliga skörhet kan knappast bättre beskrivas än så här.

Kokong av Cecilia Stanley, Helsingborg

I ”Kokong” ger Cecilia Stanley prov på ett imponerande moget formspråk som för tankarna till amerikansk dirty realism. Hon visar att hon suveränt behärskar berättarteknikens alla moment i en novell som är närmast klassisk till sin uppbyggnad. Med sinnlig detaljrikedom och överraskande vändning levandegör hon ett drama som rör sig både på och under ytan. Detta är litteratur!

600 bidrag har sänts in av ungdomar i åldern 16 till och med 20 år.  Juryn har bestått av Stefan Skog (ordförande), Mats Berggren, Anette Eriksson, Ester Roxberg och Katarina Lycken Rüter.

Kärlekssvetten av Cathrine Bengtsson, Lund

”Kärlekssvetten” är en känslomässig jordbävning för läsaren. Med den här kraften kan en bästa väns svek drabba en ung människa – så hårt att det präglar hela den fortsatta uppväxten och kanske resten av livet. Den bakomliggande orsaken till huvudpersonens agerande – mammans cancer – antyds skickligt, med små medel. Den försonande vändpunkten i slutet – närheten till lillebrors femåriga kropp – är överraskande, sinnligt fångad, övertygande och lika stark som skildringen av jagberättarens djupa ensamhet.

Kontaktannons 2000-tal och handlösa funderingar av Isa Chen, Luleå

I en ärlig och äkta text skildrar Isa Chen hur det kan kännas att vara singel. Med en charmig och ibland kaxig ton, ”Kan man inte skaffa en pojkvän kanske man kan försöka vinna en jävla skrivartävling i alla fall”, kastas läsaren mellan jagets klockrena funderingar. Ibland byts skrattet ut mot en instämmande suck eller en gnagande oroskänsla. Chen skildrar en stor ensamhet, ett tomrum och en ekande längtan efter att vara älskad och fullkomlig. Ett eko som stannar kvar.

Mellanmjölk och varma händer av Sara Malmberg, Bromma

Sara Malmberg är nominerad för en novell som i stillsam koncentration beskriver de starka känslorna i en kort och omöjlig kärlekshistoria. Med säkert handlag har författaren valt detaljer som speglar två människors rörelser till och från varandra; ögonblick av förälskelse, tilltro, vånda och uppbrott – ögonblick som formar en berättelse.

Det handlar nästan aldrig om kärlek vid första ögonkastet av Katarina Sandberg, Kristianstad

I sin intensiva och klarsynta betraktelse snarare än berättelse fångar Katarina Sandberg in det som möts i ”mitten av någontinget som deras munnar utgör”. Men det handlar inte bara om kyssar: Det handlar nästan aldrig om kärlek vid första ögonkastet handlar om allt det vi måste prata om, om hur all lust och längtan förvandlas till ett ”nej”, som aldrig riktigt blev sagt, men som bränt sig fast.

Sådant vi inte rår över av Katarina Sandberg, Kristianstad

Vägskäl, livsval eller vad det är nu som styr en människas mått och steg, hennes möten och handlingar, allt detta skildrar ”Sådant vi inte rår över” av Katarina Sandberg. Med dagermansk precision och skärpa placerar hon fasta trappsteg under sina människor att kliva på eller så låter hon dem falla när falluckan öppnas. Livets obevekliga skörhet kan knappast bättre beskrivas än så här.

Kokong av Cecilia Stanley, Helsingborg

I ”Kokong” ger Cecilia Stanley prov på ett imponerande moget formspråk som för tankarna till amerikansk dirty realism. Hon visar att hon suveränt behärskar berättarteknikens alla moment i en novell som är närmast klassisk till sin uppbyggnad. Med sinnlig detaljrikedom och överraskande vändning levandegör hon ett drama som rör sig både på och under ytan. Detta är litteratur!

600 bidrag har sänts in av ungdomar i åldern 16 till och med 20 år.  Juryn har bestått av Stefan Skog (ordförande), Mats Berggren, Anette Eriksson, Ester Roxberg och Katarina Lycken Rüter.

Källa


Nominerade till Augustpriset i år

Årets svenska barn- och ungdomsbok:

Vita streck och Öjvind” av Sara Lundgren
Konstiga djur” av Lotta Olsson
Pojkarna” av Jessica Schiefauer
I den tysta minuten mellan” av Viveca Sjögren
Cirkeln” av Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Petras prick” av Maria Nilsson Thore

Årets svenska skönlitterära bok:

Korparna” av Thomas Bannerhed
En kubikmeter jord” av Sören Bondeson
Flod” av Carolina Fredriksson
Lacrimosa” av Eva-Marie Liffner
Rekviem för John Cummings av Bengt Ohlsson
Välkommen till den här världen” av Amanda Svensson

Årets svenska fackbok.
Spektrum” av Johan Svedjedal
Och i Wienerwald står träden kvar” av Elisabeth Åsbrink
Ni har klockorna – vi har tiden” av Lennart Pehrson
Skymningssång i Kalahari. Hur människan bytte tillvaro” av Lasse Berg
Alla monster måste dö! : gruppresa till Nordkorea – ett reportage” av Magnus Bärtås, Fredrik Ekman
Trädets tid” av Christel Kvant

Vilken eller vilka av dessa böcker har du läst?
Jag har påbörjat Ni har klockorna - vi har tiden.


Pretty Little Liars - Frestelser

Titel: Pretty Little Liars - Frestelser
Orginaltitel: Pretty Little Liars - Wicked
Författare: Sara Shepard
Översättare: Jessica Danielsson
Utgivningsår: Svensk utgåva 2011
Förlag: B. Wahlströms
Antal sidor: 230
Genre: Ungdom
Från: 12/13 +
ISBN: 978-91-32-15992-3
Från bokens baksida:

Vi har alla något att dölja...
Alison är död och hennes mördare sitter inlåst.
Så för de forna vännerna börjar livet återvända till
det normala igen.
Det är i alla fall vad alla hoppas på.
Men var och en har de redan trasslat in sig i härvor av
lögner, och de faller alla lätt för frestelser.
Och signaturen "A" har inte tystnat...

Mina tankar om boken:

Denna var inte alls lika bra som de förregående men
den var helt okej.
Böckerna skiljer sig väldigt bra ifrån serien vilket ibland
kan vara bra men samtidigt lite tråkigt.
Men trots det tycker jag du borde läsa den ändå
om du gillar dessa böcker.

Betyg: 3.5 av 5

Första meningen kapitel 1:
Emily Fields lutade sig tillbaka i den nötbrunda lädersoffan och
pillade på det torra skinnet runt tumnageln.
Andra bokbloggar om boken:


Blodsbröder


Titel: Blodsbröder
Författare: Tommy Deogan
Utgivningsår: 2009
Förlag: Bra Böcker
Antal sidor: 247
Genre: Biografi
Ålder: Från 13 och uppåt
ISBN: 978-91-7002-850-2
Från bokens baksida:

Den 29 juli 2002 blev den 26-årige Tony Deogan det första dödsoffret
för fotbollshuliganism i Sverige. Inför en match mellan AIK och IFK
Göteborg på Råsunda i Stockholm, misshandlades han så svårt
att han senare avled. Inga vittnen vågade framträda och åklagaren
beslöt senare att lägga ner förundersökningen.

I sin bok Blodsbröder berättar Tonys bror Tommy på ett ärligt och
självutlämnande sätt om sin och broderns hårda och tuffa uppväxt i
Hallonbergen. En tillvaro präglad av våld, droger och kriminalitet och
i total avsaknad av vuxna förebilder. Tommy började tidigt missbruka,
men tack vare Tonys starka kamp för att lillebror inte skulle "hamna
snett" lyckades han ta sig ur sitt beroende. Istället vände han sina
erfarenheter till något positivt och är idag en uppskattad föreläsare
och antivåldsförespråkare.

Mina tankar om boken:

Blodsbröder är verkligen en bra bok och jag tycker den hör till
en av de bästa böckerna jag har läst då jag älskar både fotboll
och biografier.
Samtidigt som det är en bra bok så är den ändå tragisk eftersom
man får följa deras uppväxt och att Tommys bror blev misshandlad till
döds.

Är du en av de som inte har läst boken så tycker jag verkligen
du ska läsa den då den kan fungera som vägledning för ungdomar
som hamnar i den sits som både Tommy och Tony hamnade i.

Betyg: 5 av 5

Första meningen:
"Vill du gå in till din bror?" säger kuratorn.

För att läsa ett utdrag från boken: Utdraget

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus