Praktiken 2012-10-29

Idag har det varit en hel del att göra och jag hann inte ta fler bilder än de ni ser ovanför så här kommer en lista på vad som har gjorts:
 
 • Satt klistermärke på de varorna som ingår i kampanjen "Tomten kommer tidigt i år" som innebär att det är 20% av ordinariepriset på utvalda produkter fram tills den 11/11.
 • Prissatt en hel del varor bland annat de på bilderna ovanför
 • Burit in julklappspapper på lagret
 • Satt på retursedlar
Ja, detta var kortfattat men princip så har min dag sett ut så här:)

Recension: Fruset Blod

Genre: YA, Paranormal Romance, Fantasy
Publicerad: 23/4-12
Sidor: 317
Publicerad av: Fenix
Min kopia: Rec-ex från förlaget i utbyte mot en ärlig recension (tack så mycket)
 
Om boken:
 
Detta är andra delen i bokserien Vampire Academy och precis som med den första så gillade jag denna väldigt mycket.
 
Intriger och kamp på liv och död bland vampyrer på high school! 
"Mitt humör steg raskt från 'gott' till 'extatiskt'. Jag och Dimitri. Ensamma. I en bil." 

Rose ska gå igenom ett lämplighetstest för beskyddare. Testet ska ske hemma hos en beskyddare utanför skolområdet. Och det är bara hon och hennes intruktör, Dimitri, som ska åka! Och resan tar fem timmar! 
All glädje och förväntan inför testet försvinner dock så snart de når resans mål. Det är något som är väldig fel i det ensligt belägna huset ... 
Det Rose och Dimitri upptäcker försätter S:t Vladimirs skola i högsta beredskap. Eleverna och deras familjer evakueras till en lyxig och avlägsen skidort för att kunna fira en säker och strigoi-fri jul tillsammans. 
Men det blir tyvärr inte så många mysiga skidturer för Rose: Dimitri är väldigt intresserad av en annan kvinna, Lissa måste uppföra sig ordentligt och Roses vän Mason försöker visa hur mycket han gillar henne. Tyvärr vill Mason också imponera på Rose och det är början till en fullständig, iskall katastrof för alla inblandade.
 
Mina tankar:
 
Detta var en väldigt bra bok som tog vid där första sluta och man hängde med lätt.
Tog inte alls lång tid att läsa ut (nästan för fort) vilket då innebar att bokens innehåll och berättelse var väldigt bra,
Jag är verkligen glad att jag har bestämt mig för att läsa denna serien för jag näst intill älskar den.
Det är en bokserie som gör så att man vill ha mer och mer.
 
Betyg: 10 av 10
 

Nytt till hyllan denna fredagen


På posten igår

Har ni läst någon av dessa böckerna?

2012 års bästa kriminalromaner nominerade

Nu har Svenska Deckarakademin nominerat årets fem bästa svenska kriminalromaner respektive de fem bästa till svenska översatta kriminalromanerna.

Tove Alsterdal är ny i sammanhanget, medan både Åsa Larsson och Roslund/Hellström vunnit priset för årets bästa deckare tidigare: Larson för Det blod som spillts 2004 och Roslund/Hellström för Tre sekunder 2009. Lars Kepler (pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril) har varit nominerad till priset för två av sina tidigare böcker (Paganinikontraktet2010 och Eldvittnet 2011). 2010 konkurrerade de bland andra med Grebe/Träff som nominerades för Bittrare än döden

Belinda Bauer har lyckats med konststycket att få med två av sina kriminalromaner – förra året var hennes debutroman Mörk jordnominerad, men då blev slagen på mållinjen av Denise Mina. Yrsa Sigurðardottir är nykomling i sammanhanget, medan Arnaldur Indriðason och Peter Robinson båda har kammat hem priset för bästa till svenska översatta kriminalroman tidigare, 2005 respektive 2001. 

Vilka som erövrar priserna avslöjas vid Deckarakademins höstmöte i Eskilstuna lördagen den 24 november. 

Tove Alsterdal: I tystnaden begravd (Lind & Co)
Camilla Grebe/Åsa Träff: Innan du dog (Wahlström & Widstrand)
Lars Kepler: Sandmannen (Bonniers)
Åsa Larsson: Till offer åt Molok (Bonniers)
Anders Roslund/Börge Hellström: Två soldater (Piratförlaget)

Belinda Bauer: Ni älskar dem inte (”Finders keepers”, översättning: Ulla Danielsson, Modernista)
Belinda Bauer: Skuggsida (”Darkside”, översättning: Ulla Danielsson, Modernista)
Arnaldur Indriðason: Den kalla elden (”Furðustrandir”, översättning: Ylva Hellerud, Norstedts)
Peter Robinson: En förgiftad man (”Before the poison”, översättning: Jan Malmsjö, Minotaur)
Yrsa Sigurðardottir: Eldnatt (”Horfðu á mig” översättning: Anna Gunnarsdotter Grönberg, Modernista)

Källa.
 
Av de som är nominerade så är jag sugen på följande böcker:
 
Innan du dog av Camilla Grebe/Åsa Träff då jag tyckte denna verka spännande.
Sandmannen av Lars Kepler blir jag öven sugen på att läsa då jag är sugen på de andra böckerna i serien:)
Till offer åt Molok av Åsa Larsson för det var något med den som gjorde mig lockande när den anlände till Bokia igår.
Två soldater av Anders Roslund/Börge Hellström mest sugen på på grund av de som har läst den gillade den.
Ni älskar dem inte av Belinda Bauer är en bok som jag har tittat mycket på i Bokia då den är med i Låna och läs så varje gång jag ser den när jag rättar till och ställer böckerna rätt vill jag bara sätta mig oc läsa den.
 
Ja, det var dessa som jag var sugna på och nu skulle jag vilja veta vilken eller vilka som intressera er eller om ni har läst någon av böckerna:)

Just nu

Myser med killen framför Pengarna på bordet tror jag det heter:)

Nytt till bokhyllan


Praktiken 2012-10-22

Min lunch idag bestod av en Subway Melt och en Subway Skagen tillsammans med yoghurt och en väldigt bra bok.
Några få bilder från inne i butiken:)
Innan det var dags att bege sig hemåt blev det en rast med tårta och även då passade jag på att få läsa lite i boken som snart är utläst:)

Nominerade till Augustpriset 2012

Följande böcker har nominerats till Årets svenska skönlitterära bok:

En storm kom från paradiset av Johannes Anyuru, Norstedts.

Juryns motivering: Han vill flyga, inte kriga i Uganda. Ändå hamnar huvudpersonen i Johannes Anyurus En storm kom från paradiset i omständigheter som blir ödesdigra: rättslös fånge, hemlös flykting. Historiens vind sveper honom med sig från den östafrikanska turbulensen till varvsarbetet på Hisingen. På svindlande vacker prosa har Johannes Anyuru skrivit en roman, en sorgesång, om sin fars liv.

Ingenbarnsland av Eija Hetekivi Olsson, Norstedts.

Juryns motivering: Miiras eld kan vara den största i Sverige, när lågan från hennes trimmade cigarrettändare svärtar miljonprogrammets innertak. Hur går det egentligen till när barnen överlever barndomen? Elden är ett svar, som ges i Eija Hetekivi Olssons Ingenbarnsland. Det är en roman om eldarna som brinner i storstadens utkanter, och om elden som kan brinna inuti ett flickebarn. Eija Hetekivi Olsson skriver den moderna fattigdomens landskap, på ett språk av lika delar ursinne och betvingande lust.

Sång till den storm som ska komma av Peter Fröberg Idling, Natur & Kultur.

Juryns motivering: Några septemberveckor i Phnom Penh år 1955 utgör ett skälvande preludium till en kommande katastrof. Triangeldramat mellan den unge Pol Pot, hans politiska huvudmotståndare Sam Sary och den vackra Somaly, är en raffinerad orkestrering av begärets komplexitet; av maktens dynamik, erotikens politik och slumpens metodik. Honungsljus, jasminte, ett dammkorns knastrande i grammofonen – Peter Fröberg Idlings Sång till den storm som ska komma besjunger fiktionens förmåga att komma sanningen in på livet.

Springa med åror av Cilla Naumann, Albert Bonniers Förlag.

Juryns motivering: Sommargästernas intåg i det halländska kustlandskapet och mötet mellan bonddottern och stadsflickan i en vild vänskap bortom föräldrakontroll och klassgränser är det minne kring vilket Cilla Naumanns roman Springa med åror cirklar. Med åren bleknar sommardrömmen och sanningen om klassamhället framträder. Kvar blir en ensam mor med ett annorlunda barn och en sträv verklighet att hantera. Springa med åror är en psykologiskt insiktsfull och skickligt komponerad roman som växlar mellan då och nu i en rörelse som driver mot sitt oundvikliga slut.

Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg, Albert Bonniers Förlag.

Juryns motivering: Från det förintelseläger som är sinnebilden för Europas djupaste förnedring kommer Göran Rosenbergs far till en svensk idyll, en idyll innesluten i sin aningslösa blandning av välvilja och misstänksamhet. Göran Rosenberg återskapar i Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz faderns långa resa, en berättelse laddad av klarsynt inlevelse som också blir en fond för skildringen av hans egen uppväxt i Södertälje. Ur denna mycket personliga historia om en far och en son växer en betraktelse med stor allmängiltighet om betydelsen av viljan och förmågan att förstå också det som är svårt och motsägelsefullt.

Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz är en bok som intresserar mig och som jag är sugen på att läsa.

Medealand och andra pjäser av Sara Stridsberg, Albert Bonniers Förlag.

Juryns motivering: Genom livet går strömmar av det vackra och det fula, av lyckliga resor uppåt och av förtvivlade fall mot en okänd botten. Sara Stridsbergs dramer visar oss högspänningsledningen, och kan till och med förmå oss att skratta en sekund åt den. I samlingen Medealand och andra pjäser leds gestalterna ut ur mytens och historiens skugga. Vi kan se och höra Medea, Drottning Kristina och Valerie Solanas när de talar från könets mörker. Man inte bara kan läsa dramatik – man vill det gärna när tanken och språket gnistrar så förunderligt som hos Sara Stridsberg.

Juryn för Årets svenska skönlitterära bok har bestått av ordförande Kerstin M. Lundberg, Jenny Lindh, Olav Magnusson, Jonas Modig och Malin Ullgren.

De sex nominerade titlarna till Årets svenska fackbok är:

Det enda könet. Varför du är förförd av den ekonomiske mannen och hur det förstör ditt liv och världsekonomin av Katrine Kielos, Albert Bonniers Förlag.

Juryns motivering: I Det enda könet går Katrine Kielos i clinch med ”Homo economicus”, föreställningen om att samhället befolkas av obevekligt rationella manliga individer. Med skenbart enkla exempel och feministiska verktyg klär hon av den ekonomiske mannen hans anspråk på allmängiltighet, och utmanar till diskussion om samhälle, marknad, ekonomi och kön.

Ur regnskogens skugga. Daniel Rolander och resan till Surinam av James Dobreff, Arne Jönsson, Helene Schmitz, Bokförlaget Max Ström.

Juryns motivering: En fascinerande berättelse i ord och bild om Linnélärjungen Daniel Rolanders strapatsrika resa till Surinam. Rolanders resedagbok, nu för första gången i översättning från latin till svensk språkdräkt, ger en unik inblick i tidens naturalhistoria samtidigt som en färgstark bild tecknas av Surinams städer och landsbygd. Beskrivningar av folkliv, väderfenomen och farsoter bildar relief till Rolanders vetenskapliga upptäckter, som kompletteras med Schmitz fotografier och en kunskapsrik inledning.    

”Det står ett rum här och väntar på dig…”. Berättelsen om Raoul Wallenberg av Ingrid Carlberg, Norstedts.

Juryns motivering: Ingrid Carlbergs biografi över en av Sveriges mest omskrivna personer under efterkrigstiden är medryckande. Alla vet att Raoul Wallenberg aldrig återkom till hemlandet. Ändå är Carlbergs bok inte bara faktarik utan spännande, en riktig bladvändare. Med känsla berättar hon också om familjens vägran att ge upp hoppet trots den passiva hållning gentemot Sovjetunionen som präglade det officiella Sverige.

Den amerikanska högern. Republikanernas revolution och USA:s framtid av Martin Gelin, Natur & Kultur.

Juryns motivering: Martin Gelins reportagebok om den amerikanska högern ger kunskap om det som många svenskar har svårt att förstå: Hur kan så många amerikaner attraheras av den kristna högern, Tea Party-rörelsen, abortmotståndet etcetera? Gelin speglar frågans komplexitet efter imponerande research och en mängd intervjuer. Han gör det på ett rappt och säkert språk som också innehåller en av den goda fackbokens viktiga ingredienser: Lite oväntad humor.

Jag är Zlatan Ibrahimovic. Min historia av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz, Albert Bonniers Förlag.

Juryns motivering: En känslig och sträv skildring som tar med läsaren från läktaren ned på planen och runt i Zlatans värld. Varsamt och bestämt visas en både oborstad och putsad vardag då dörrar öppnas till såväl kök i Rosengård som omklädningsrum i Milano. En till synes oretuscherad rundtur som även lockar den som inte så ofta vandrar på litterära vägar. Träffsäkert berättande som ger ett bestående avtryck.

Jag tycker att denna boken ger oss läsare en annan syn på hur Zlatan var och är utanför planen:)

Sanningens vägar. Anne Charlotte Lefflers liv och dikt av Monica Lauritzen, Albert Bonniers Förlag.

Juryns motivering: Monica Lauritzen skriver med stor lyskraft och djup kunskap om Anne Charlotte Leffler, en av 1800-talets stjärnor inom europeiskt kulturliv. Leffler verkade i en period då samtidens miljöer och människor sattes i fokus. Men också i en tid då kvinnor bröt ny mark och tog mer och mer plats i offentligheten. Anne Charlotte Leffler var en av dessa begåvade, kreativa och framgångsrika kvinnor. Men hennes framgång hade ett pris.

Juryn för Årets svenska fackbok har bestått av ordförande Thomas Willtorp, Lena Smedsaas, Jenny Beckman, Hélène Benno och Karin Sidén.

Till Årets svenska barn- och ungdomsbok har nominerats:

Only väg is upp av Emmy Abrahamson, Rabén & Sjögren.

Juryns motivering: Med humorn som vapen och överlevnadsstrategi beger sig Filippa till London
för att förverkliga sina drömmar. I denna samtida äventyrsroman lär hon sig bemästra storstadsdjungeln och företar en yttre och inre resa som överraskar - både henne själv och läsaren.

Har bara hört bra om denna boken men dock inte läst den själv.

Jag blundar och önskar mig något av Moa-Lina Croall, Alfabeta.

Juryns motivering: Måste man snatta för att bli accepterad? När Lisa möter ungdomarna i klubben Näbbet är tonen rå, men inte särskilt hjärtlig. Med skarp blick och språklig elegans skildrar Moa-Lina Croall det svåra gränslandet mellan barn och tonår. I genuin lojalitet med sina karaktärer växer en berättelse fram om vänskap, trofasthet och förmågan att själv ta ställning.

Jag älskar Manne av Pija Lindenbaum, Bonnier Carlsen.

Juryns motivering: Världen i en sandlåda, som en sandlåda. På några få minuter utspelas ett tidlöst och klassiskt triangeldrama i både bild och text. Pija Lindenbaum är perspektivens och de små uttryckens mästare när stora känslor hos små barn gestaltas i leken.

Elin under havet av Sofia Malmberg, Rabén & Sjögren.

Juryns motivering: En ensam flicka utsätts för stor grymhet. För att hantera verkligheten öppnar sig under havets botten en fantasivärld i vilken hennes djupaste känslor förs upp till ytan. Utan att väja för ett svårt ämne skapas en utvecklingsroman där Sofia Malmberg visar stor begåvning i serien som konstart. Av de få uttalade orden är varje stavelse mitt i prick.

Jag är världen av Mårten Melin, Hegas.

Juryns motivering: Som en erfaren men tillbakadragen körledare visar Mårten Melin upp ett brett register av absolut klara röster. Varje dikt har sin egen känslighet och precision ner till minsta ton. Poesins förmåga att ta stickprov på världens ungdom och ungdomens värld lyfts fram i en oväntat färgglad form.

A B C å allt om D av Nina Ulmaja, Bonnier Carlsen.

Juryns motivering: En bokstavsbuffé fylld med spännande tillbehör, som överraskar med form och fantasi. Där allt är olika men ändå hör ihop. En bok som kan läsas på många olika sätt och där omslaget, bokstavligt talat, väcker läsarens känsla och nyfikenhet.

Juryn för Årets svenska barn- och ungdomsbok har bestått av ordförande Cecilia Östlund, Anders Bernerson, Sofia Gydemo, Alice Kassius Eggers och Magnus Öhrn.

Till Lilla Augustpriset har nominerats:

En arbetsplats (Östtyskland - 11 oktober 1972) av Erik Hultin, f. 1995, Billdal.

Juryns motivering: En "arbetsplats" i DDR i början av 1970-talet, inte vilken som helst utan säkerhetstjänstens, återskapas i Erik Hultins novell där ett isberg av händelser och omständigheter lurar under den bedrägligt lugna ytan, och obevekligt drar oss med i berättelsens mörka virvel. Det är kusligt skickligt.

Ekvationskalkyler av Erik Hultin, f. 1995, Billdal.

Juryns motivering: Det är inget mindre än en skapelsemyt som Erik Hultin med formmedveten precision åskådliggör i sin koncentrerade diktsvit Ekvationskalkyler, som med närmast matematisk exakthet sammanfogar orden och ger dem liv och rörelse i ett poetiskt universum, ett verkligt mirakel.

Route 66 av Ulrika Nettelblad, f. 1992, Umeå.

Juryns motivering: Ett leende smyger fort fram i läsningen av Route 66. I berättelsens kvicka vändningar förstår man att detta är något som inte kan placeras. Det här är oförutsägbart, skruvat och alldeles eget med en unik karaktär. Ulrika Nettelblad skapar med sin rappa, torra och träffsäkra ton en förbryllande överväldighet som läsaren bara vill ha mer av.

Det avgörande skottet av Elin Stenlöf, f. 1994, Västerås.

Juryns motivering: Med språklig precision och säkert handlag visar Elin Stenlöf i sin novell hur samma situation kan beskrivas på helt olika sätt, och hur orden formar vår förståelse av omvärlden. Ett nytt Hungerspel eller något helt annat – den som läser får se.

Rapport från norra Norrlands fjälltrakter av Maja Tinnerwall, f. 1991, Vikbolandet.

Juryns motivering: Med en stark känsla för skapande av stämning skriver författaren med ett språk som flyter fram och åstadkommer en atmosfär av vemodig saknad och längtan. I huvudpersonens Norrland får människors erfarenheter av ensamhet, trygghet, utanförskap och lugn samsas genom ej uttalade ord och tysta myllrande tankar.

Stensyskon av Anna Hoogland, f. 1994, Halmstad.

Juryns motivering: I en sinnligt detaljrik skildring delar vi i denna novell en ung kvinnas upplevelser, tankar och funderingar en kall vårvinterdag. Stensyskon omfattar många oväntade ögonblick som leder läsaren fram till ett spontant möte med en ung pojke. En pojke som väcker både nyfikenhet och längtan. Berättelsen omfamnas av en mild melankoli som mot slutet bärs upp av en förvissning om att det finns en fortsättning efter detta möte.

Juryn har bestått av ordförande Stefan Skog, Helena Ahlin, Helena Didehvar, Ester Roxberg och Katarina Lycken Rüter. Lilla Augustprisets vinnare utses genom att juryns röster vägs samman med en publik omröstning på www.posten.se/lillaaugustpriset. Omröstningen pågår mellan den 22 oktober och 19 november.


Vilka hoppas ni på vinner Augustpriset och kommentera gärna varför:)

Jag personligen har inga direkta favoriter men jag hoppas på att Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz vinner i sin genre och hade ju varit roligt om Jag är Zlatan Ibrahimovic. Min historia hade vunnit årets fackbok.

 

Källa.


Omslagsduell #1

Detta inlägg innehar rubriken omslagsduell och först ut är föjande *trumvirvel*:
 
vs
 
Vilket omslag föredrar ni?:)

Det brittiska omslaget till Eld

Många har säkert redan sett det men jag tänkte ändå göra ett inlägg där bilden på det brittiska omslaget till boken Eld då jag faktiskt gillar det.
Eld, eller ja Fire, kommer ut först den 20 juni nästa år det vill säga 2013:)
Vad tycker ni om detta omslag till denna boken?

En smakebit på søndag: Om drömmen blir verklighet

'
Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig lite utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat “Om drömmen blir verklighet (Holding the Dream) av författarinnan Nora Roberts och är andra delen i hennes bokserie "Vännerna från Templeton House".
 
Beskrivning från förlaget:
 
 
Vid Kaliforniens klippiga kust ligger Templeton House, högsäte för familjen Templeton. Här växer tre flickor upp tillsammans och delar allt – Margo Sullivan, dotter till hushållerskan, Kate Powell, fosterbarn i familjen, och Laura Templeton. Det här är Kates historia – och den fristående andra delen i miniserien Vännerna från Templeton House… Prestationsprinsessan Kate har en förkärlek för mappar sorterade efter färg och den ordningsamma revisorn driver ofta omgivningen halvt från vettet med sitt kontrollbehov. Bara bästa vännerna Margo och Laura vet vad som ligger bakom Kates små sätt och låter henne hållas. Men när misstankar om ekonomiska oegentligheter riktas mot henne rasar hela tillvaron. Kate ombeds att ta ”semester” medan saker och ting ordnas upp, fast hon har inga planer på att bara sitta och vänta. Hon måste ställa allt till rätta och bevisa sin oskuld! Och hjälpen kommer från ett högst oväntat håll … Byron De Witt vet inte vad det är med Kate som gör att han inte kan sluta tänka på henne. Hon är lättretlig och diskussionslysten och … passionerad. Om han bara kunde få henne att inse att kärlek inte är en balansräkning – och att hjärtat följer sina alldeles egna lagar.
 
 
Mitt smakprov till er som kommer från sidan 103:
 
Anledningen till att jag valde ta bild är för jag ville ha med en hel sida;)
 

Recension: Barfota änglar

Genre: Biografi
Publicerad: 5/10-10
Sidor: 114
Publicerad av: Kalla Kulor
Hemsidor: Barfota änglar - Förlaget |
Barfota änglar - Bokia
Min kopia: Rec-ex från förlaget i utbyte mot en ärlig recension (tack så mycket)
 
Om boken:
 
Barfota Änglar av Linnea Willén är en sann historia som inte kommer att lämna någon läsare oberörd. I berättelsens centrum står två unga svenska tjejer – Linnea och Emma – som rymmer för att söka spänning och ett bättre liv som klubbvärdinnor i Tokyo. Men verkligheten visar sig vara en helt annan och sakta men säkert förvandlas drömmen till en mardröm. 
 
Mina tankar:
 
Som nämns ovan är detta en sann historia och boken är bra skriven.
Precis som förlaget skriver så är denna historia något som inte kommer lämna en oberörd då det är väldigt svårt. I boken får vi läsa om hur dåligt självförtroende de har och tycker de inte är värda något mer än att bli utnyttjade av många olika män som inte ser hur dåligt de egentligen mår.
 
Hade man själv upplevt allt som dessa två unga tjejer har utstått så hade jag nog inte haft modet till att kunna skriva en bok om allt som man upplevt samtidigt som man använder sig av sitt riktiga namn vilket gör att jag tycker Linnea är en stark person som vågar detta för hon har ingenting att skämmas för enligt min åsikt.
De som borde skämmas är alla de olika männen som utnyttjade henne och hennes avlidna vän.
 
Något som jag "gillade" var att hon höll sitt löfte till sin kompis Emma (hette egentligen något annat) om att dela med sig av deras historia och upplevelser.
Boken är något många tjejer borde läsa för att få en insyn hur lätt man kan bli lurad av människor som verkar bry sig om en.
 
Bokens betyg: 5 av 5

Book haul #3

För recensioner:

Recension på pussel

Detta fina pussel har lilla prinsen här hemma lagt precis från det han fick det tills han gick och la sig med undantag från middagen och paus med lite godis:)
 
Så här skriver Egmont om detta fina pussel:
 
En häftig pusselboll med Blixten och hans vänner.
Pusselboll med 24 bitar.
Här kan ni se prinsen lägga sin älskade pusselboll och att det var Bilar 2 gjorde ju saken bara bättre tror jag.
Han hade aldrig lagt ett sådant här pussel förr och detta tog honom cirka 6 minuter att lägga vilket är enligt mig och killen ingen dålig tid för en 4-åring:)
 
Som jag nämnde är detta en favorit och han strunta till och med i att titta på tv för att lägga det.
En pusselboll är enligt mig bra träning för hjärnan och en rolig uppfinning som nog inte fanns när jag var 4 år gammal.
Pappan här hemma är verkligen nöjd med denna produkt och att få se sin son le under tiden han lägger detta pussel samt att välja något sånt här framför tv gör saken mycket bättre.
 
Vi rekommenderar denna pusselbollen till alla som har barn i sin närhet som är runt 4-6 år dels för träningen av hjärnan och dels för nöjet man kan ha tillsammans:)
 
Givetvis får den 5 av 5 i betyg av oss:)
Tack Egmont från en familj med en lycklig familjemedlem tack vare er pusselboll:)

Från Egmont

Älskar Bamse men vem gör inte det egentligen?
Fick även hem Bamse som ljudbok:)
Även söta Spöket Laban fick hitta hit :)
Dessa fina fyra böcker fick jag i den fina lådan och totalt var där 48st böcker i den :)
Fick även hem Bilar 2 memory och pussel samt en pusselboll:)
Fick även hem Star Wars memory och Star Wars Jedi Duellspelet:)
 
Inget dåligt paket från Egmont Kärnan:) 

Praktiken 2012-10-18

Månadens erbjudande :)
Efter lunchen blev det en fika rast som innefattade en Fair trade kärleksmums och bok:)

Imorgon släpps

Imorgon via Massolit Förlag släpps det en ny bok av den danska deckardrottningen Sara Blædel som ingår i bokserien om kriminalinspektören Louise Rick.
 
Jag tänkte i detta inlägg visa bokfilmen till hennes nya bok vid namn De bortglömda:
 
 
Så här står det om boken på förlagets hemsida:
 
 
De bortglömda är Sara Blædels sjunde bok om kriminal­inspektör Louise Rick. Nu nylanseras hon i Sverige med kriminalromanen som blivit enhälligt hyllad av kritikerna i hemlandet och anses vara hennes bästa hittills.

I en skog nära Hvalsø hittar en skogshuggare liket efter en kvinna, men vem är hon? Ett stort ärr över halva ansiktet borde göra det lätt att identifiera henne, men ingen har anmält henne saknad och hon matchar ingen i polisens efterlysningsregister. Efter fyra dagar har kriminalinspektör Louise Rick inte kommit någonstans med utredningen. Först när hon beslutar att offentliggöra ett foto på kvinnan får man ett spår att gå på: En äldre dam hör av sig och menar att det måste vara Lisemette, en förståndshandikappad kvinna som hon för många år sedan tog hand om på en av mentalvårdens institutioner. När Louise kontaktar den nu nedlagda institutionen väntar dock en överraskning. Det visar sig att dåtiden och nutiden har en oväntad förbindelse, och när mördade och våldtagna kvinnor börjar hittas i skogen i samma trakt får Louise plötsligt bråttom att utreda vad som hänt innan det är för sent. Utredningen river upp gamla sår, även för Louise som tvingas konfronteras med händelser som hon gjort allt för att glömma.

Jag tycker detta verkar vara en spännande bok och en bok som jag hade kunnat tänka mig att läsa trots mitt lilla intresse för deckare.

Hur tycker ni boken verkar och har ni läst Sara Blædels andra böcker?


Låg där hemma

Nu när jag tog Milo på kvällsrunda passade jag på att gå upp i lägenheten där jag hittade denna boken i ett paket från Brombergs :)

Frukost på Tiffany's

Genre: Klassiker
Publicerad: 15/8-12
Sidor: 182
Publicerad av: Bonnier Pocket
Hemsidor: Frukost på Tiffany's - Förlagets |
Frukost på Tiffany's - Bokia
Min kopia: Rec-ex från förlaget i utbyte mot en ärlig recension (tack så mycket)
 
Om boken:

Odödlig klassiker åter i tryck 

I ett nedslitet tegelhus i New York, med en brokig samling hyresgäster, bor den lättsinniga och förtrollande Holly Golightly, 19-årig överlevnadskonstnär. Genom grannen, den unge Författaren, får vi följa hennes halsbrytande liv ett hektiskt år under andra världskriget. Truman Capote, som i den unge Författaren tecknar ett ömsint och lite ironiskt självporträtt, kom att bli en av USA:s mest lästa moderna författare. Hans bitterljuva berättelse om Holly, som när ångesten väller över henne drömmer om att äta frukost på Tiffany's, New Yorks elegantaste juvelerarbutik, har blivit en klassiker. Boken innehåller också tre noveller av Truman Capote: Ett hus av blommor, En diamantgitarr och Ett julminne - alla tre lysande exempel på Capotes stilkonst.

Mina tankar:

Jag gick inte in med några större förväntningar när jag läste denna boken men jag visste att en del faktiskt inte tyckte om den.

Trots detta ville jag ändå ge den en chans dels för att alla tycker vi olika och dels för att jag ville läsa den innan jag ser filmen för första gången.

Själva historian om den vackra Holly Golightly var bra tyckte jag men lite kort tyvärr sen när jag kom till sista sidan i denna novellen och på börja avsnittet som hette Ett hus av blommor tyckte jag det blev krångligt för jag fatta först inte att den skulle innehålla tre andra noveller som författaren hade skrivit.

Fast Ett hus av blommor tyckte jag ändå om att läsa och tyckte den faktiskt var bra men dessvärre var jag inget större fan av hans övriga två noveller som man fick läsa vilka var En diamantgitarr och Ett julminne.

Bokens betyg: 4 av 5 (bara för jag gillade Ett hus av blommor också)


Nyheter till bokhyllan

Denna boken är skriven av författaren Fredrik Backman som tidigare har släppt boken En man som heter Ove.
Om man vågar lita till namnen på kapitlena så verkar detta vara en hyfsad rolig bok som ska bli intressan att läsa.
Som ni ser på bilderna ovanför har jag även fått lite nytt från Fenix vilket satt inte helt fel om man tittar på vad det är för trevligt som jag fick.
Jag har sedan tidigare Dagboken fast på engelska men när jag såg detta omslaget blev jag faktiskt lite kär i det och tänkte att den vill jag ha.
 
Har ni läst någon av dessa böcker som jag fått hem idag och vilka tycker ni är lockande?:)

Med posten idag


Tågläsning

Idag har jag läst lite i denna klassikern som även finns som film.
Har någon av er läst denna bok eller kanske sett filmen?
Vad är era åsikter om boken i så fall?

Praktiken 2012-10-16

 
På denna bilden:
 - Erbjudande till dig som gillar Marian Keyes och Geisha Dark (sattes upp förra veckan tror jag när jag var sjuk)
 - Fick hem fyra böcker av Mo Yan varav två är borta :)
 - Ville visa er den fina hörnan med lite faktaböcker och annat roligt som till exempel En Jedis väg, Harry Potter     lego
 - Min lunch som morfar bjöd på innebar en varm fransk baguett med lufttorkad skinka, mozzarella och philadelphia:)
 - Sen efter lunchen satte jag upp lite fler kalendrar i hyllan som blev till fixad igår
 - Dessa fyra böcker känns intressanta och ingår i serien Släkten tror jag den hette.
Här ser ni dels supersöta pins där figurerna tillhör boken Aoki som är otroligt söt.
Tyudligen så har det satts upp olika texter om olika böcker inne på barn/ungdomssidan vilket är rätt bra för då slipper man ju vända på boken och läsa på baksidan.
Gillar man att lägga pussel och kanske har en sambo/respektive som inte så är jätte glad för det så kanske detta kan hjälpa till för att skapa ett intresse för pussel (personligen tycker jag tjejerna ser bra ut)
För de lite mindre barnen har man tagit fram den senaste Pettson och Findus boken som för övrigt har gått hem bra här hemma hos prinsen och några andra böcker för de små samt lite med Mumin som aldrig är fel.
På bilden sidan om ser vi det så kallade kalasbordet (visade bild igår från en annan sida) där vi hittar bland annat en massa roliga saker med Alfons Åberg som böcker, spel, "gosedjur" och memory.
 

Så här har min praktik sett ut idag princip:)
Hoppas att ni som läser bloggen gillar att läsa om min praktik, lämna gärna kommentarer:)
 

Praktiken 2012-10-15

Idag har jag äntligen varit tillbaka på praktiken igen efter varit sjuk.
Kort sammanfattning av min dag:
 
 • Prissätta de olika varorna som säljs
 • Hjälpt kunder
 • Stått i kassan
 • Fixat till kalenderhyllan (satte in nytt hyllplan och flytta ner tre hyllplan lite med hjälp av en annan praktikant)
 • Inspekterat barnavdelningen
 • Ätit lunch och läst lite
 • Sätta i ordning kalenderna och lite annat
Ja, så här har min dag sett ut idag och egentligen skulle jag just nu sitta på ett tåg in till Lund för en bokbloggs träff men dessvärre räckte inte tiden till idag så får gå på nästa:)

Minnen

Den här boken och bokserien älskade jag eller ja, gillade den väldigt mycket när jag var yngre så nu när jag hittade den ville jag läsa den för gamla tiders skull.

Har ni en bok eller en bokserie som ni gillade när ni var yngre och provat läsa om?


Book haul #2

Idag publicerar jag bara Rec-ex från olika förlag och NetGalley kommer ikväll eller imorgon:)
 
Rec-ex:
 
 
 

Reading right now

Detta seriealbum läser jag just nu via mobilen:)


Svart ängel

Genre: Fantasy, YA
Publicerad: 25/2-11
Sidor: 392
Publicerad av: Månpocket
Hemsidor: P.C. Cast |
Svart ängel - Bokia
Min kopia: Rec-ex från förlaget i utbyte mot en ärlig recension (tack så mycket)
 
Om boken:

Livet suger verkligen när ens kompisar är förbannade på en. Och det blir inte lättare av att man vet att man förtjänar att de tycker att man är en riktig skit. För en vecka sedan hade Zoey tre pojkvänner och ett speciellt gäng med väldigt goda vänner som litade på henne och ställde upp för henne. Nu har hon bara en katt kvar! 

Som tur är verkar det som om iskalla haggan Afrodite börjat tina upp och bli mänskligt och Stevie Rae är tillbaka, typ ... Och en ny elev kommer till skolan: James Stark. Han visar sig ha en väldigt ovanlig gåva och en hel del i bagaget. 

Neferet verkar extremt nöjd med att Stark har flyttats från sin gamla skola till Tulsa. Han passar perfekt in i hennes planer. Målet med alla hennes förberedelser och listiga intriger stiger bokstavligt talat upp ur underjorden. 

Spring åt andra hållet fort som f-n, Zoey! 

Detta är del 4 i House of Night-serien. De första delarna heter Vampyrens märkeSveket ochUtvald. Häng med till vampyrnästet i Tulsa, Oklahoma!

Mina tankar:

Tyckte man att tredjen delen var hyfsat ok så lär man tycka bättre om denna delen vilket jag gjorde trots det tog mig lång tid att läsa ut den.

Att det tog lång tid att läsa ut den beror dels på att jag varit sjuk och sen dels för detta var sista delen jag hade hemma att läsa men hoppas på att få hem de övriga snart.

Till skillnad från tredje boken så gav denna mig mer spänning och ja, här var lite kärleksdrama men inte lika mycket som i de övriga när man kommer in en bit i boken.

Gillar du vampyrserier tycker jag definitivt att du ska prova på att läsa denna serien och se vad du tycker om den.

Precis som med tredje delen tycker jag att denna är från 15 år och uppåt på grund av allt som händer nu när allvaret börjar.

Bokens betyg: 5 av 5


Utvald

Genre: Fantasy, YA
Publicerad: 17/9-10
Publicerad av: Månpocket
Hemsidor: P.C. Cast |
Utvald från Bokia
Min kopia: Rec-ex från förlaget i utbyte mot en ärlig recension (tack så mycket)
 
Om boken:

VÄLKOMMEN IN i Nattens hus och Zoey Redbirds vampyrvärld!

Zoeys värld är väldigt lik vår egen vardag: man går i skolan och hänger med kompisar. 
Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (ja, det är sant att de är sjukt snygga) och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden. 
En värld med mycket magi, kärlek och död!

Zoeys värld är helt uppochner! Mellan henne och hennes mentor och tidigare idol Neferet råder ett iskallt, mentalt krig. Neferet vet att Zoey skulle kunna avslöja hennes stora hemlighet för de andra vampyrerna. Men för att verkligen lyckas måste Zoey ha mer fakta - vad är meningen med allt konstigt som plötsligt händer? 
Neferet manipulerar skickligt Zoeys vänner att vända sig mot henne. Den enda Zoey kan anförtro sig åt är lustigt nog hennes ärkefiende Afrodite (också känd som "Haggan från helvetet")!
Och så är det det här med Stevie Rae! Vad är hon egentligen? En vampyrzombie? Eller en riktigt ofräsch, känslokall fullblodsvampyr som inte bryr sig ett skit om hur man uppför sig i den moderna människo-vampyrvärlden, bara hon får dricka rejält med människoblod? 

Zoey får kort sagt fullt upp med att skapa balans mellan ont och gott i världen även denna vecka! Tur för oss att hon är särskilt utvald och utrustad med superkrafter för att klara den uppgiften. Och att hon inte är en tjej som tar skit från de stora och stygga ...
Detta är del 3 i House of Night-serien. Läs "Vampyrens märke" och "Sveket" också!


Mina tankar:

Utvald är tredje delen i bokserien House of Night av författarna P.C. Cast och Kristin Cast.

I denna boken får vi följa lite mer spänning och lite mer händelserik än de övriga två delarna i serien. 

Utvald är inte den bästa i serien om man jämför med första och andra delen i boken, men inte så dålig som många verka tycka.

Det är lätt att se att detta är en hyfsat tjejbok som bjuder oss läsare på kärleksdrama på kärleksdrama, vilket enligt min uppfattning är lite tjejigt.

Jag rekommenderar boken till unga läsare som är runt 15 och uppåt.

Betyg: 4,5 av 5


Grattis

Mo Yan belv årets Nobelpristagare i litteratur. Foto: Peter Lydén/Scanpix
Grattis säger vi till Mo Yan som blev årets Nobelpristagare i litteratur (ska sanningen fram så måste jag avslöja att jag aldrig läst något av honom) :)

Snart klar med

Egentligen skulle jag ha hunnit läsa ut denna i måndags men på grund av sjukdom har det inte blivit så mycket läsande i denna men snart så är jag klar med den och då kommer det komma en recension:)

Love the covers #1

I'm just loving this cover to Nikki Jeffords book Entangled.
The reason that I love this one is because of the snow, white rose and the make-up that reminds me of winter.
Jag älskar detta omslaget till Nikki Jeffords bok Entangled.
Anledningen till att jag älskar det är på grund av snön, den vita rosen och sminkningen som påminner mig om vintern.
The reason that I love this cover is because of his eyes and the thrills it makes me of looking at it:)
Anledningen till att jag älskar detta omslaget är på grund av hans ögon och känslan det ger mig när jag tittar på det:)
I really don't know what I love about this one except from the script and the dress.
Jag vet inte riktigt vad jag älskar med detta omslag förutom typsnittet och klänningen:P
NetGalley
The covers can you find at NetGalley:)
Omslagen kan du hitta på NetGalley:)

Mail today

Älskar att de har tagit med Bokälskarinnan i adressen:)
 

Watching right now


Start på morgonen

Ligger just nu nerbäddad i soffan med filt och mår allmänt skit men försöker bli bättre med en bra bok, god juice och äggröra gjord på endast ägg och vatten:)

Nyfiken på

Jag satt och kollade på Fenix som är en bokhandel på nätet och hittade denna boken som är del 1 i en serie.
 
Halvvampyren Catherine Crawfield jagar odöda och är ute efter hämnd! Förhoppningen är att en av vampyrerna hon fångar ska vara hennes pappa – mannen som förstörde mammans liv. Jakten får emellertid ett abrupt slut när hon tillfångatas av Bones; en huvudjägare … som också är vampyr.
 
Låter inte den spännande?
 

En smakebit på søndag: Svart Ängel

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig lite utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat “Svart Ängel” av P.C. Cast och Kristin Cast och här kommer enbart första meningen från den sidan jag är på då jag tycker det blir lite långt inlägg annars :)
 
Beskrivning från förlaget:
 

VÄLKOMMEN IN i Nattens hus och Zoey Redbirds vampyrvärld! 

Zoeys värld är väldigt lik vår egen vardag: man går i skolan och man hänger med kompisar. Men det är också en värld där vampyrer lever öppet (ja, det är sant att de är sjukt snygga) och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden. En värld med mycket magi, kärlek och död!

Livet suger verkligen när ens kompisar är förbannade på en. Och det blir inte lättare av att man vet att man förtjänar att de tycker att man är en riktig skit. För en vecka sedan hade Zoey tre pojkvänner och ett speciellt gäng med väldigt goda vänner som litade på henne och ställde upp för henne. Nu har hon bara en katt kvar! 

Som tur är verkar det som om iskalla haggan Afrodite börjat tina upp och bli mänskligt och Stevie Rae är tillbaka, typ ... Och en ny elev kommer till skolan: James Stark. Han visar sig ha en väldigt ovanlig gåva och en hel del i bagaget. 

Neferet verkar extremt nöjd med att Stark har flyttats från sin gamla skola till Tulsa. Han passar perfekt in i hennes planer. Målet med alla hennes förberedelser och listiga intriger stiger bokstavligt talat upp ur underjorden. 

Spring åt andra hållet fort som f-n, Zoey! 

När jag gick på gångvägen mot huvudbyggnaden tänkte jag att det inte var så smart att komma till Shekina i mitt spända, stressade tillstånd, så jag tog några djupa andetag för att gå ner i varv och samla tankarna.

 

 

 
 

Freebies till Kindle

Trots det faktum att jag inte har en Kindle så har jag appen till iPhone så när jag såg vilka e-böcker de hade gratis och följande "köpte" jag:
 
För att kunna komma till böckerna på Amazon länkar jag till de här nedanför:
 
Death Whispers av Tamara Rose Blodgett
The Pearl Savage av Tamara Rose Blodgett
Gravity av Abigail Boyd
Jenny Pox av JL Bryan
Meeting Destiny av Nancy Straight
Wander dust av Michelle Warren
Inhale av Kendall Grey
Branded by Keary Taylor
The Charmer by Autumn Dawn
Dirty Blood av Heather Hildenbrand
How Huge The Night av Heather Munn och Lydia Munn
Blood Debt av Nancy Straight och Linda Brant

Tävling

Det är så här att jag fick två ex av den fina boken Jorden runt på 80 dagar som ni ser här nedanför:
Så istället för att göra mig av med det ena exemplaret tänkte jag hålla en tävling där någon av er har chansen till att vinna denna fantastiska bok.
 
Tävlingsregler:
 • Svara på följande fråga: Vad heter huvudpersonen i denna klassiska bok? 
 • Följ gärna bloggen på FB och tipsa andra om tävlingen via er blogg för en extra chans
 • Kommentera även varför just du ska bli den lyckliga vinnaren 
 • Du ska vara bosatt i Sverige

Tävlingen kommer att pågå fram tills den 31 oktober klockan 24.00 och vill önska er lycka till:)
Torsdagen den 1 november kommer jag dra en vinnare och presentera den här på bloggen:)
 
 

Book haul #1

Detta blir min första book haul (ja, jag har gjort i min brevlåda men kände för att döpa det till Book haul numera) och jag tänkte jag skulle försöka bli bättre på vad jag införskaffat mig under de veckor som jag antingen köper, rec-ex eller "räddat" några böcker:
 
Böcker jag har räddat:
 
Rec-ex:
(Älskar omslaget på Jorden runt på åttio dagar)
 
Rec-ex från NetGalley:
(Alice in Wonderland)
 
 

Book trailer: Frozen

För ett tag sedan via sidan NetGalley fick jag chansen till att läsa boken Frozen som ligger och väntar på att bli läst och nu har den fått en ny bok trailer som ni ser här nedanför.
  
 
Jag personligen tyckte detta var en fin trailer och vill gärna veta vad ni tyckte om den:)

Sista dagen denna veckan

Idag är det fredag vilket innebär sista dagen på Bokia för denna dagen.
Min dag var kort idag då jag slutade klockan ett:)
 
Sammanfattning av dagen:
 
 • Prissätta varor
 • Slänga kartonger
 • Sortera och ställt böcker rätt
 • Stått i kassan
 • Hjälpt enstaka kunder
 
Här ovanför ser ni två olika omslag till körjournal:)
Älskar slottet på bilden och tycker omslaget gör boken intressan:)
Lunch på tåget från Subway
Tågboken än så länge:)
Gårdagens och dagens skörd som jag räddade;)

Fin besök imorgon

Imorgon får Bokia i Ängelholm fin besök av ingen mindre än den fd Rögletränaren i samband med att han bok kommer ut och man kan även ha chansen till att få den signerad.
Är du intresserad av hockey eller biografier tycker jag verkligen du ska besöka Ängelholm och Bokia imorgon mellan 11 - 14.
Dessutom så är boken på extra pris den dagen och av varje såld bok går 25:- till Stiftelsen Shaking Generation, som arbetar för en vård som också passar unga människor som har haft oturen till att drabbats av Parkinson.
 
Så här ser beskrivning ut från AdLibris om denna bok som alla borde läsa:

Björn Hellkvist drabbades av sjukdomen Parkinson när han var mitt uppe i livet. Som framgångsrik ishockeytränare var han nära att föra Ängelholmslaget Rögle till Elitserien. Nu för han en annan kamp mot Parkinsons sjukdom.

I boken Shaking Generation berättar Björn Hellkvist personligt om sitt liv med sjukdomen. Han beskriver vardagen med sin familj, reaktionerna från omvärlden och möten med en vårdapparat som är anpassad för gamla människor. Han berättar om förtvivlan men också om hopp och glädjeämnen. 

Boken är en berättelse om hur livet plötsligt förändras radikalt, men framför allt om konsten att leda sig själv privat, på jobbet eller i ishallen.

På något sätt har de två senaste åren av mitt liv fått mig att uppskatta livet på ett nytt sätt, säger Björn Hellkvist.

 

Praktiken idag

Idag var en trevlig dag på praktiken och det gick fort.

Sammanfattning av dagen:

Prissätta olika varor
Ställa böcker på rätt ställe
Hjälpt kunder
Stått i kassan
Tagit bort prislappar
Ätit lunch hos mormor
Tagit fika rast som bestod av en kanelbulle och en kopp grönt te med citrus smak:)

Hittade några böcker med omslag jag gillar som ni kan se på några av bilderna:)


Sveket

Genre: Fantasy, YA
Publicerad: 16/4-010
Sidor: 362
Publicerad av: Månpocket
Hemsidor: P.C. Cast |
Sveket - AdLibris
Min kopia: Rec-ex från förlaget i utbyte mot en ärlig recension (tack så mycket)

Om boken:

VÄLKOMMEN TILL Zoey Redbirds vampyrvärld! 

Den är väldigt lik vår egen vardag, man går i skolan, fikar med kompisar eller har en nördkväll med Star Wars-filmer. 
Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (japp, de är sjukt snygga) och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden. En värld med mycket magi, kärlek och död!

Äntligen känns det som om Zoey har hittat sin rätta plats. I Nattens hus passar hon in! Den mäktiga Neferet är hennes mentor, någon som verkligen stöttar Zoey och som hon kan lita på när det är svårt. Hon har också fått vänner, pojkvän (eller två egentligen, men Heath är ju människa, inte en alldelels bra kombination) och själva Nyx, nattens gudinna, har visat att Zoey är en person med förmågor utöver det vanliga (även för en vampyr).
Men så händer det som inte får hända i den sköra relationen mellan vampyrer och människor: Mänskliga tonåringar hittas döda och mycket tyder på att det är vampyrer som ligger bakom morden.


Mina tankar:

Sveket är andra delen i bokserien House of Night av författarna P.C. Cast och Kristin Cast.

Jag tyckte första boken var spännande och under tiden jag läste denna delen i serien tyckte jag att denna var både mer spännande och bättre.

Det tog inte så lång tid att läsa ut den på tågresorna fram och tillbaka mellan Landskrona - Ängelholm och den tog slut idag när jag kom fram till praktiken.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om den för att inte avslöja för mycket mer än gillar man det onaturliga tycker jag att detta verkligen är en bokserie som man måste läsa.

Böckerna om Bella och Edward i Twilight Saga kan näst intill slänga sig i väggen då dessa är nog enligt mig snäppet bättre  och det krävs mycket för jag ska skriva detta.

Jag rekommenderar boken till unga läsare som är runt 12-13 och uppåt.

Betyg: 5 av 5

 


Praktiken 2012-10-03

Idag kändes det som om tiden bara flög iväg vilket inte var helt fel.
 
Sammanfattning av dagen:
 • Prissätta olika produkter
 • Gå och slänga sopor 
 • Hjälpa kunder
 • Stått i kassan
 • Slagit in paket
 • Gjort i ordning i affären
Min lunch idag bestod av ett besök på Grafitti Café vilket inte satt helt fel sen blev det lite besök i olika affärer innan det var dags att bege sig tillbaka till Bokia:)
 

Bedragen eller inte bedragen, det är frågan

Genre: Roman
Publicerad: 15/7-09
Sidor: 391
Publicerad av: Pocketförlaget
Hemsidor: Katerina Janouch 
Bedragen - Bokia
Min kopia: Rec-ex från förlaget i utbyte mot en ärlig recension (tack så mycket)

Om boken:
 
I Bedragen får vi möta Cecilia och hennes man John som lever ett trivsamt medelklassliv i en idyllisk förortsvilla. Ständigt livspusslande och ett äktenskap som börjat gå på slentrian utgör trots begynnande slitningar en behaglig vardag, tills den dag det plötsligt ringer på dörren. Utanför står en ung tonårspojke som påstår sig vara Johns son. Detta blir den första rullande stenen i en lavin av livsomvälvande händelser. Hur tryggt är egentligen Cecilia och Johns äktenskap? Vem är den unga snygga kvinnan som skickar sms till John? Och vem är egentligen den där Simon, är han vem han utger sig för att vara?
 
Mina tankar om boken:
 
Denna kopia har jag haft hemma ett bra tag men bestämde mig för att läsa den som tågbok till och från Bokmässan vilket var ett bra beslut.
Dels var det ett bra beslut på grund av att boken visade sig vara en bok som jag verkligen gillade och dels på grund av att Katerina Janouch var på mässan vilket resulterade i att jag fick boken signerad:)
 
Boken läste jag ut på cirka 4,5 timmar då jag inte ville lägga i från mig boken under tiden vi satt på tåget för den kändes lite spännande samtidigt som jag kände medkänsla för den underbart starka mamman och barnmorskan Cecilia.
Den är skriven på ett sätt som gör att man hänger med väldigt lätt och jag skulle säga att den är riktad till lite äldre läsare som är runt 17 och uppåt dels på grund utav språket och livet som de lever i boken.
 
Det som gjorde att jag gillade den så mycket var som sagt på grund utav att jag inte ville lägga den ifrån mig och dels på grund av att man kan känna spänningen som Cecilia känner när olika händelser inträffar.
 
Bokens betyg: 5 av 5
 

1 oktober

Idag är jag inne på min tredje vecka på praktiken och jag trivs fortfarande lika bra där.
 
Kort fattat vad jag har gjort idag:
 
 • Slängt kartonger 
 • Städat lite
 • Gjort vid låna och läs bokhyllan
 • Prismärkt nya böcker 
 • Tagit bort prislappar på vissa böcker
 • Prismärkt kalendrar och pennskrin 
 • Tittat på många fina kalendrar/väggalmanackor
 • Stått i kassan

Ja, detta är vad som har hänt idag:)
Förresten glöm inte kolla in den här bloggen som drivs av olika medarbetare på de olika Bokia runtom i Skåne där de skriver och rekommenderar böcker:)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus