Dagens tågbok

Dagens tågbok till och från Göteborg blev boken nedanför och jag läste ut den på hemvägen när jag hade en kvart kvar hem så recension dyker upp inom kort:)
 

Bokmässan

 

Dante's Girl

Dante's Girl
Genre: Young Adult, Romance
Publication.Date June 24th, 2012
Pages: 265
Published By: Lakehouse Press
Website: Courtney Cole | 
Dante's Girl - Goodreads
My review copy: A copy of the book received from the publisher by NetGalley in exchange for an honest review
 
Blurb:
I have spent every summer since I was ten years old with my father in London. Every summer, since I was ten years old, has been uneventful and boring. 
Until this year. 

And this year, after a freak volcanic eruption strands me far from home, I have learned these things:
1. I can make do with one outfit for three days before I buy new clothes. 
2. If I hear the phrase, “You’re not in Kansas anymore, Toto,” even one more time, I might become a homicidal maniac.
3. I am horribly and embarrassingly allergic to jellyfish.
4. I am in love with Dante Giliberti, who just happens to be the beautiful, sophisticated son of the Prime Minister of a Mediterranean paradise. 
5. See number four above. Because it brings with it a whole slew of problems and I’ve learned something from every one of them.

Let’s start with the fact that Dante’s world is five light-years away from mine. He goes to black-tie functions and knows the Prime Minister of England on a first name basis. I was born and raised on a farm in Kansas and wear cut-off jeans paired with cowboy boots. See the difference? 

But hearts don’t care about differences. Hearts want what they want. And mine just wants to be Dante’s girl. 

My heart just might be crazy.
 
My thoughts:
 
At first it feelt like this book was just a typical romance and that we would have to read about how wonderful it is to be with Dante in Caberra.
Yes, there was a lot of romance but still things happens that I didn't count on to happen which is good I have to say.
 
The language is good and very understandable since it seems to be that the book is meant to be for teens.
It is not a long story and it does not take that long to finish it which is good at some points.
 
Sine I'm a real sucker for stories with happy endings that also cointains some romance, drama, intrigues and accidents I really enjoyed reading this one.
To tell the truth I just want some more and want to find out what will happen in the second book in this bookserie:)
 
I give this book a 5 out of 5.

Love it

Detta underbara bokmärke fick jag av en som jobbar på Bokia efter hon hade kommit hem från Berlin.


Just nu


Tråkig dag

Idag blev jag hemskickad från Bokia på grund av att jag inte är frisk då jag har sjukt ont i halsen.

Detta har inneburit att jag legat nerbäddad i soffan framför Criminal Minds och läst lite i boken som är snart utläst så troligtvis kommer recension imorgon kanske.


Perfekta julklappen?

Idag packade jag upp något som kan komma att bli årets julklapp till någon som gillar Alfons Åberg:)


Dagens tågbok


Anew

Anew (The Archers of Avalon, #1)
Genre: Young Adult, Paranormal Romance
Publication.Date December 7th, 2011
Pages: 385
Published By: Acacia Publishing
Website: Chelsea Fine | 
Anew - Goodreads
My review copy: A copy of the book received from the author and the publisher in exchange for an honest review
 
Blurb:

Two years ago, Scarlet awoke in the forest alone, afraid, and unable to remember anything. Lost and confused, her life was a mystery...until she met a boy with a familiar voice. 

Gabriel Archer has a voice from her past, and Scarlet's determined to remember why. She immerses herself in his life only to discover he has a brother he's kept hidden from her: Tristan Archer. 

Upon meeting Tristan, Scarlet's world becomes even more muddled. While she's instinctively drawn to Gabriel, she's impossibly drawn to Tristan--and confused out of her mind. As she tries to piece together her history Scarlet realizes her past...might just be the death of her. 
(Goodreads)
 
Mina tankar:
 
Detta var en väldigt bra och lättläst bok.
Anew ingår i Chelsea Fines bokserie The Archers of Avalon och ska om jag har förstått det rätt innehålla endast tre böcker varav andra delen, Awry, har kommit ut.
 
Engelskan är lätt att förstå då hon har skrivit på ett enkelt sätt så att alla som vill läsa den ska kunna förstå den.
Författaren har gjort så att man blir verkligen intresserad av vad som händer i boken och man vill knappt lägga ifrån sig den.
Att boken är på nästan 400 sida var inga problem för min del då jag fick följa med och lösa problemen som uppstod i boken själv kändes det som vilket inte allt för många böcker gör.
 
Enda trista är att jag inte vet om den kommer att komma ut på svenska men jag hoppas att den gör det så ni som har svårt för engelska böcker ska kunna läsa den och bli lika imponerad som jag blev.
Det som även gör den så fantastisk är det fina omslaget som jag verkligen förälskade mig i och kände att den var inbjudande.
 
Jag skulle vilja påstå att denna bok riktar sig för tonåringar/ungdomar i åldern 13 och uppåt.
 
Betyg: 5 av 5
 

Följt med hem

Idag fick sex böcker ett nytt hem och den som känns mest spännande av dessa om jag måste välja är boken Utan skuld.

Utan skuld kan mycket väl bli en bok jag läser inom kort;)


Jämförelse

Jag tänkte faktiskt göra en liten jämförelse mellan 50 nyanser av honom och Stockholm rosé.
Anledningen till att jag ville göra denna jämförelse är för innehållet i de båda böckerna är väldigt mycket om sex men inte direkt samma sorts sex.
 
vs
 
Femtio nyanser av honom består av en annorlunda sorts sex jämfört med Stockholm rosé då det inte handlar om någon dominans eller någon form av BDSM utan mer vaniljsex som Mr Grey kallar det.
 
När man kommer till frågan om vilken bok som innehåller mer detaljrikt och lite mer könsord så är det nog faktiskt Stockholm rosé som tar hem priset i denna frågan.
I den boken kan vi t ex få läsa om deras olika smeknamn på ens könsorgan samt upprepande av sex, sex, sex och åter sex.
Man kan verkligen säga att denna boken påminner om de tidigare avsnitten av Sex and the City serien där de faktiskt också råkar vara fyra vänner som möts upp för frukost/lunch med lite shopping, mycket tjejsnack, festande och om mode.
 
Ja, vad jag mer kan dra för jämförelse mellan dessa två böcker är en bra fråga då det står helt stilla i mitt huvud just nu men jag hoppas att ni gillade detta inlägg :)
 
 

Avslutar kvällen

Jag väljer att avsluta denna regniga måndagen med att läsa några sidor ur Sophia Wolf Lösnitzs bok Stockholm rosé som jag påbörja i förra veckan tror jag:)


Nygammalt till bokhyllan


Femtio nyanser av honom

Titel: Femtio nyanser av honom 
Författare: E L James
Antal sidor: 556
Förlag: Norstedts 
Utgavs: 10 september 2012
Min kopia: Rec-ex från förlaget i utbyte mot en ärlig recension (tack så mycket)
 
Så här beskriver förlaget denna bästsäljande bok:
 
När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...
 
Så här uppfattade jag boken:
 
Jag fick nys om boken via min lillasyster som gärna ville läsa den och ju mer jag läste om boken på olika engelska bokbloggar blev även jag lite nyfiken på den måste jag ju erkänna.
Det har varit mycket skriverier och prat om den så givetvis ville jag veta vad de pratade om och jag är glad att jag läste den faktiskt.
 
Det mesta jag har hört om den är att den skulle vara erotisk och kanske till och med lite för mycket.
Ja, jag kan hålla med om att den är erotisk men kan dock inte hålla med om att den skulle innehålla för mycket.
 
Det jag blev chockad över var alla dessa så kallade lekar som finns inom det området och att några var lite "läskiga" eller hur man nu ska säga.
När man börjar läsa kan man misstänka att det är en man som har skrivit denna bok för att få ut sina fantasier han bär på och dela med sig av dem så när jag googlade mig fram lite så kom ytterligare en chock och det var att det var en kvinna som skrivit boken.
 
Boken är lättläst och skriven på ett bra sätt som gör att man blir lätt fast i boken och faktiskt vill ha mer och mer, så var det i alla fall för mig när jag kom till sista meningen i boken.
Rakt igenom kan man ju säga att den princip går ut på en massa sex men samtidigt som det är så blir vi inbjudna till att läsa en historia om en "förstörd" ungkarl och en "förförisk" ung kvinna som är intresserad av varandra på ett sätt som ingen av de har varit förut.
 
Denna boken blev min tågbok och nattduksbok så det tog inte så lång tid för mig att läsa ut den även om jag gjorde allt för att den inte skulle ta slut för fort då andra delen kommer ut först någon gång i november.
Måste bara nämna att det ska bli intressant att se om det verkligen kommer bli unge Justin Bieber som ska spela den 27 årige Mr Grey och hur filmen kommer vara:)
 
Bokens betyg: 5 av 5 möjliga (rekommenderas till alla som är nyfikna på denna bokserien)
 
Ps. Ett tips är att köpa den på närmsta Bokia affär då den kostar ca 130 kr medan du kan köpa den online via Bokus för 145 :- och via AdLibris för 144:-.
Känner du att du vill beställa den online så får du boken för 139 kr inne på Bokia.se
 
 

Tågläsning

Sitter på tåget hem och läser:)


Snart läst

Jag har snart läst ut Bokias mest sålda bok.
Det har sålts 20 ex av den på engelska och 25 ex på svenska.


Praktiken dag 5

Idag är det fredag vilket innebär att det var sista dagen på praktiken denna veckan och att jag kan hålla helg nu.

Dagens uppgifter:
Städa lite bland hyllor
Bära in paket
Prissätta de nya böckerna
Ställa böckerna rätt
Hjälpt kunder
Satt plastfickor runt fem böcker som skulle till Låna och läshyllan

Listan var kort idag och det beror på att jag slutade redan ett idag:)

Precis som de andra dagarna så har jag trivts bra:)


Praktiken dag 4

Idag har varit en lugn dag där det inte fanns så jätte mycket att göra förutom följande:

Bära upp paket
Prissätta de nya böckerna
Fylla på med kuvert
Hjälpt två kunder med bokval
Stått i kassan
Slagit in en bok som present vilket gick bra dock fick en annan slå in den med band
Städat lite bland hyllorna
Ställt in böcker i hyllorna

Passade även på att ta bild på omslag som tilltalade mig trots genren på de som ni ser i slutet av inlägget.

Förhoppningsvis är där lite mer att göra imorgon men då ska jag bara vara där till ett på dagen det vill säga tre timmar.


Hämtade ut idag

Passade på att hämta ut två paket när jag klev av tåget idag och det är jag glad för.

Se bara så fina de engelska babyböckerna är och sen fick jag hem en av Bokias mest sålda bok som ni ser på en av bilderna:)


Praktiken dag 3

Gjort idag:
Packat upp nylevererade böcker
Prissatt dem
Ställt dem på rätt plats
Hjälpt kunder
Tipsat en kund
Stå i kassan fem sex gånger
Slängt kartongerna som kom idag

Här ser ni vad jag har fått göra idag:)


Praktiken dag 2

Igår skrev jag om min första dag på Bokia och tänkte faktiskt göra det varje dag eller lite då och då:)
 
Idag var en lugn dag och jag är fortfarande nöjd med min praktik då de verkar så vänliga och trevliga.
Mina uppgifter idag bestod av följande punkter:
 • Prissätta dagens nya leveranser vilket jag börjar bli en hajare på nu känns det som
 • Satte en del av böckerna rätt i Låna och läshyllan
 • Städade även lite i ena hyllan som innehåller mest Top Model saker (tips till er som känner någon som älskar Top Model sakerna)
 • Satte även en del av böckerna i två hyllor med YA-böcker och böckerna på engelska för YA (där jag även hitta snyggt omslag)
 • Gå ut med sopor
 • Har fått stå i kassan två gånger vilket var roligt (hoppas på fler gånger imorgon eller inom kort)
 • Gå lite bland de olika hyllorna och lokalisera mig lite
 • Hjälpt någon enstaka kund

Ja, så här var andra dagen för min del vilket inte var helt fel:)
Den röda hyllan är Låna och läshyllan, den andra hyllan var utbudet på YA-böcker på engelska och på den tredje bilden ser ni lite reklam för två böcker som skulle slängas.
 
På dessa två ser ni två omslag som jag gillade fast tyckte bäst om omslaget till Silence:)
 
Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag har haft och nu ska jag läsa slutet på Anew av Chelsea Fine som jag älskar och vill ha den andra boken nu:)
 
Givetvis hade jag lunch också vilket innebar ett besök hos mormor och morfar^^
 

Tågläsning


I min brevlåda

 
E-böcker från NetGalley:
MISS DREAMSVILLE AND THE COLLIER COUNTY WOMEN'S LITERARY SOCIETYThe LifeguardStarstruck Romance and Other Hollywood Tails
SlammedPoint of RetreatJosiah's Treasure
Buffy the Vampire Slayer Season 9 Volume 2Angel & Faith Volume 2Star Wars: Dawn of the Jedi Volume 1
 
"Köpta" hos Amazon:
För att se fler böcker som jag "köpte" via Amazon tryck här:)
Tips till er som har en Kindle eller har Kindleapp till mobilen så gå in här och välj price: low to high :)

Praktiken dag 1

När jag kom till praktiken möttes jag av denna synen vilket inte satt helt fel;)
 
Idag var första dagen på Bokia och det gick bra som tur är.
Mina uppgifter idag har innefatttat följande:
 
 • Prissätta barnböcker (LasseMajas detektivebyrå i färg)
 • Ställa upp böckerna på hyllan
 • Letat efter var olika böcker skulle stå
 • Prissätta lite fler böcker fast denna gången blev det inga barnböcker utan böcker som till exempel Guiness Rekord bok 2013
 • Städa lite bland de olika hyllorna då folk inte kan ställa tillbaka saker på sin plats eller stökar till det
 • Ta bort prislappar på olika böcker som skulle skickas iväg
 • Ställa alla böckerna som är med i Bokias låna och läsa i författarordning (här kunde man bland annat hitta Jonas Gardells bok Torka aldrig tårar utan handskar, Rebecca Skloots bok Den odödliga Henrietta Lacks, Mons Kallentofts Vattenänglar, John Verdons Tänk på ett tal, Fredrik Backman - En man som heter Ove, Christos Tsiolkas - Örfilen (är jag nyfiken på), Chris Cleave - Little Bee (även denna är jag nyfiken på) och Belinda Bauer - Ni älskar dem inte.)
 • Springa upp och ner med olika saker
 • Fyllde på med pärmar som skulle säljas
Jag är nöjd med min första dag kan vi ju lugnt säga:)
Fanns inte så jätte mycket att göra den sista timmen för min del så jag fick gå vilket innebar att jag kom hem lagom till middagen:)
 
Hoppas på lite mer att göra imorgon även om jag känner mig helt slut just nu och kan somna när som typ.
 

Läser just nu

Sitter på kafét ovanför biblioteket i Ängelholm innan praktiken:)


Utläst

Love Unscripted
Har nästan precis läst ut den här boken på 700 sidor och min recension kommer ni till genom att klicka på bilden:)

5 frågor om boken jag läser just nu

Love Unscripted (Love, #1)

Hur många kapitel har du läst i boken?
23

Vad var den första meningen i boken?
"Ooh ooh, Taryn turn it up!" Marie pointed frantically in the air while making a gin and tonic with her other hand.

Vad var den sista meningen du läste i boken?
I kissed his bare chest; my mishievous tongue took the liberty to taste him.

Hur tycker du boken verkar?
Den verkar vara otroligt bra och jag älskar den men det tog ett tag innan jag kom in i boken. 

Vilken händelse är din favorit hittills?
Det måste vara när Taryn och Ryan kom upp till hennes föräldrars stuga där de fiska och även om de blev sjuka så var det romantiskt att läsa om hur de brydde sig om varandra.


A Christmas Carol

A Christmas Carol
Titel: A Christmas Carol - The Night That Changed the Life of Eliza Scrooge
Författare: Rod Espinosa (orginal Charles Dickens)
Antal sidor: 100
Förlag: Dark Horse Comics
Utges: 3 oktober
Min kopia: Fått från förlaget som ebook via NetGalley i utbyte mot en ärlig recension
 
Från Goodreads:
Charles Dickens's holiday classic, A Christmas Carol, is given a fresh twist - with a female Scrooge Rod Espinosa (The Courageous Princess) adapts and illustrates this story of the miserly Eliza Scrooge, who is visited by the ghosts of the past, present, and future on one fateful Christmas Eve. This handsome hardcover volume makes a perfect gift for the coming season.
 
Mina tankar:
Jag gillade detta seriealbumet väldigt mycket och det var en bra omskrivning av Rod Espinosa som har gjort om en hel del andra klassiska sagor som till exempel Romeo och Julia och Jorden runt på 80 dagar.
 
Illustrationerna är fina och inte för tillgjorda som en del kan få det för mycket bara för att det ska vara tecknat.
Att man istället har valt att använda sig av en kvinna som huvudpersonen gör inte mig så mycket då det faktiskt inte förstörde den klassiska historien kan jag tycka då hon är lika elak som mannen i orginalet.
 
Engelskan här är väldigt lätt och man hänger med lätt så man läser ut den väldigt snabbt.
Detta album är perfekt för hela familjen och barn som lär sig engelska kan läsa den tillsammans med en vuxen.
 
Mitt betyg: 5 av 5 möjliga
 
 

Praktikplats

Har fått en väldigt passande praktikplats som jag fixade själv istället för att bli tilldelad en av AMS.
 
Tycker det ska bli skoj att få vara här och göra praktik i 3 månader:)
Någon av er som jobbar i en bokhandel eller har gjort/haft praktik i en?

Hästtjejer här har ni

Titel: Millan Författare: Pia Hagmar

Antal sidor: 150 (lättläst) Betyg: 4 av 5

Millan är en bok för alla hästälskande tjejer men även en bok för de lite yngre tjejer som älskar att läsa.

Du får följa med in i Millans värld som består av att tillbringa sin lediga tid med att vara i stallet och jobba där samtidigt som hon går i skolan samt lever ett inte så jätte bra liv om man kollar på hennes föräldrar.

Millan är en toppen tjej som har det tufft men visar inte det för någon och låter det inte ta ner henne allt för mycket.

Jag tyckte detta var en väldigt bra bok för både unga tjejer som bara gillar att läsa och för tjejer som älskar hästar.
De som troligen kommer gilla den mest är ju givetvis de hästälskande som läser denna boken.

Boken är välskriven och lätt att förstå.
Detta var första boken som jag läste av Pia Hagmar vilket känns lite trist för vem vet jag kanske hade gillat några av hennes andra 35 hästböcker som ingår i bokserierna Flisan, Dalslandsdeckarna och Klara.
Millan är Pia Hagmars senaste bok och den första i hennes ny planerade serie som kommer handla om Millan.

Anledningen till att jag valde ge denna bok en fyra trots jag är 23 och den är för lite yngre är för att jag själv kan tänka mig att jag hade gillat denna när jag var yngre och dels för att det är en välskriven bok.


Engelska eller svenska omslaget

Nu i September släpps äntligen Midnattsgränden som på engelska heter Midnight Alley vilket jag ser framemot då jag älskade de två andra böckerna i bokserien Vampyrerna i Morganville av Rachel Caine.

Nu till min fråga till er som läser: Vilket omslag föredrar ni?
Midnight AlleyvsMidnattsgränden

Böcker om dagens datum fast med annat år

Med tanke på att det är den 11/9 idag tänkte jag göra ett inlägg om böcker som har släppts om händelsen för elva år sen:
 
"Ni har klockorna - vi har tiden" : USA tio år efter 11 septemberDär utanför : dubbelroman efter 11 septemberEn bit av mig fattasDraksåddens år - 11 september, Irakkriget och världen efter BushKAOS i USA, i spåren av 11 september, 10 år efter terrorattackerna i new York 2001The Quest for Controll: - USA:s säkerhetspolitik efter 11 septemberNew York, September 11Al-Qaida och vägen till den 11 septemberThe Second Plane: September 11, 2001-2007September 11, 2001: We Will Never ForgetSeptember 11, 2001: Then and Now
 
Av dessa böckerna har jag läst den första boken "Ni har klockorna - vi har tiden" som var väldigt bra och gripande enligt min åsikt.
(Alla böckerna finns på Adlibris)
 

Nytt

Igår när jag gick hem och kollade posten låg där två paket till mig.
Kan ju meddela att det faktiskt var två oväntade böcker som jag inte hade en aning om som skulle hitta hem i min bokhylla.

Har någon läst någon av dessa två eller läst något annat av författarna?


Läser just nu

Från Amazon:
 
Ryan Christensen just wanted to be an actor. Never in his wildest dreams did he ever think that accepting a role in an unknown film would toss his career into overdrive. His new fame has cost him dearly; anonymity is no longer an option. His fans stalk him, the paparazzi hound him, and Hollywood studios all want a piece of him. Despite all of that, Ryan Christensen craves the most basic of human needs - to have love in his heart and privacy in his life. Taryn Mitchell, the story's protagonist, is a realist. She's been feigning contentment, running the family pub in Seaport, Rhode Island, while quietly nursing her own internal heartaches. Her feet are fairly glued to the ground and she doesn't buy into all the hype that has descended on her tiny, coastal town. In her world, men are safe if they're kept at a distance. Fate has other plans for these two when their paths cross one sunny afternoon. A group of female fans has attacked him, leaving his shirt torn, his face cut, and Ryan in obvious distress. Bonds between them form from the most dramatic of circumstances while jealousy, insecurity, and the stress of his celebrity life try to tear them apart. Through all the tabloid lies, secrecy, and pressure, can Taryn's peace and Ryan's high-profile insanity live together in harmony?

The You Know Who Girls Annameekee Hesik
Från författarens hemsida:

Abbey Brooks, Gila High freshman-to-be, never thought a hellish day of shopping at the mall with her best friend Kate could change her life. But when she orders french fries from the flirtatious Hot Dog on a Stick Chick, she gets more than deep-fried potatoes.

Abbey tries to ignore the weird, happy feeling in her gut, but that proves to be as impossible as avoiding the very insistent (and—rumor has it—very lesbian) players on Gila High’s girls’ basketball team. They want freakishly long-legged Abbey to try out, and Abbey doesn’t hate the idea. But Kate made Abbey pinky swear to avoid basketball and to keep away from the you-know-who girls on the team.

Sometimes promises can’t be kept. And sometimes girls in uniform are impossible to resist.

Dante's Girl

Från Goodreads:

I have spent every summer since I was ten years old with my father in London. Every summer, since I was ten years old, has been uneventful and boring. 
Until this year. 

And this year, after a freak volcanic eruption strands me far from home, I have learned these things:

1. I can make do with one outfit for three days before I buy new clothes. 
2. If I hear the phrase, “You’re not in Kansas anymore, Toto,” even one more time, I might become a homicidal maniac.
3. I am horribly and embarrassingly allergic to jellyfish.
4. I am in love with Dante Giliberti, who just happens to be the beautiful, sophisticated son of the Prime Minister of a Mediterranean paradise. 
5. See number four above. Because it brings with it a whole slew of problems and I’ve learned something from every one of them.

Let’s start with the fact that Dante’s world is five light-years away from mine. He goes to black-tie functions and knows the Prime Minister of England on a first name basis. I was born and raised on a farm in Kansas and wear cut-off jeans paired with cowboy boots. See the difference? 

But hearts don’t care about differences. Hearts want what they want. And mine just wants to be Dante’s girl. 

My heart just might be crazy.NetGalley: Oreimo Vol. 1

Denna bok har jag precis recenserat på min engelska bokblogg (hittas här) och istället för att skriva en ny recension på svenska tänkte jag delge er vad den handlar om och vad jag ger den i betyg.
 
Humoristisk skolmanga om eleven Kyosuke som hjälper sin lillasyster dölja att hon gillar snuskiga spel och filmer.
Kyosuke kommer inte överens med sin sura och hemlighetsfulla lillasyster Kirino. Men av någon anledning känner han sig benägen att hjälpa till att skydda hennes hemligheter. Hon är nämligen inte bara modell och toppstudent, utan även en hängiven samlare av snuskig manga, anime och spel!
 
Jag valde denna på den engelska sidan NetGalley för att jag var inne på manga ett tag för något eller några år sedan och tänkte att jag ville prova på att läsa denna för handlingen verka ändå bra.
 
Dessvärre var jag inte så jätte imponerad och kunde inte riktigt läsa ut den (kommer säkert göra det sen) så den fick en 2,5 av 5 i betyg dels på grund utav illustrationen är fin och dels för att handlingen verkar ändå helt ok.
 
 
 

NetGalley: Interrupted

Interrupted: A Life Beyond Words

This is a really great story made by a 16 year old (I'm impressed).

Can love really heal all things? If Sam Carroll hadn’t shown up, she might have been able to get to her mother in time. Instead, Allie Everly finds herself at a funeral, mourning the loss of her beloved mother. She is dealt another blow when, a few hours later, she is sent from Tennessee to Maine to become the daughter of Miss Beatrice Lovell, a prim woman with a faith Allie cannot accept. Poetry and letters written to her mother become the only things keeping Allie’s heart from hardening completely. But then Sam arrives for the summer, and with him comes many confusing emotions, both toward him and the people around her. As World War II looms, Allie will be forced to decide whether hanging on to the past is worth losing her chance to be loved. 

At the beginning it went little bit slowly but it passed after just 2-3 pages and it is a mixed between a sad book and a happy romantic book that turns in to a sad book and then back to a happy romantic book.

I wrote down what I liked and disliked about the book and here comes the list. 

What I liked about the book:

 • That Rachel Coker have choosen to have some Emily Dickinson quotes at the beginning of every chapter, each one is very beautiful
 • I'm really loving the main character name Alcyone
 • The language is written in a good and a understandable English even though the story takes place in 1940th 
 • The story is really good and Rachel maked me want to read the book all the time

What I didn't liked about the book:

 • The end that leaved me hanging and wanting more but, in the end this fits in the like list too since a book that leaves you hanging and wanting more is a great book :) 
I think you should read this book if you, like me, is a sucker for romantic, sad and historical books even though it is not so much of historical other than the WW2 I would say.
I would recommend this book to everyone I know that loves reading because of the well writing language, the story and because of the age of the author.
 
I will give this book a 5 out of 5:) 

Engelska böcker

Fick hem fyra engelska böcker idag som skickades den 30e från USA (snacka om snabbleverans):
A big thanks to Karen Gray that send me the books and included the Shackled and Unbreakable Love also a thanks to Chelsea Fine that contacted here publisher so that I would get her books:)

Collins Classic favoriter

Närmare bild på de två omslagen jag tyckte bäst om på dessa böckerna:

Vilka var era favoriter?:)
 

Min CDON beställning

Nu har min beställning från CDON anlänt eller ja, Dracula har fortfarande inte kommit men resterande har:
 
Helt klart värt 306 kr (+29 kr i frakt) eller vad tycker ni?:)

Hemlevererat


Engelska bokbloggen

Skapade en engelsk bokblogg som ni hittar här på blogspot:)

Book haul

 
Böcker för recensioner:
Books for reviews:
 
 
E-böcker för recensioner från NetGalley:
Arcs for reviews from NetGalley:
 
If I Were YouInterruptedThe Archived SNEAK PEEKThe Best Beach ReadsSurviving the Angel of DeathPoseidonHouse of NightRevealing Eden (Save the Pearls Part One)To Whisper Her NameGuardianG.I. Joe Vs. The Transformers Volume 1 Volume 1Teenage Mutant Ninja Turtles Adventures Volume 1Oreimo Volume 1About Last Night (MANUSCRIPT)Until There Was You (Manuscript)A Christmas Carol
 
E-böcker för recensioner från Tribute Books:
Arcs for reviews from Tribute Books:
 
The Color of SnowUntil Next Time (The Angel Chronicles, #1)
 
 

From Surviving the Angel of Death


Surviving the Angel of Death

Genre: NONFICTION - JUVENILE: Biography, Autobiography & History: Biography & Autobiography
Publication.Date  October 15, 2009
Pages: 152
Published By: 
Tanglewood
Website Amazon
 
My review copy: NetGalley

Summary of Surviving the Angel of Death: 

Here is a book everyone should read since this book cointains the author and her twin sisters life at Birkenau, or Auschwitz 2 as it is a called. 

We got to follow how they get to Birkenau with their family and what happens when they get seperated from them when they arrived at Birkenau just because they are twins. The reason that they got seperated because they were twins was for that all the twins would be in care of the so called the Angel of Death which was Dr. Josef Mengele. 

The twins in his care was granted the privileges of keeping their own clothes and hair but they was also torture (but not like their families) by different experiments and they were forced to fight for to survive. Many twins died in this camp because of they got serious sick or they died because of their hunger.

From NetGalley:

Eva Mozes Kor was just 10 years old when she arrived in Auschwitz. While her parents and two older sisters were taken to the gas chambers, she and her twin, Miriam, were herded into the care of the man known as the Angel of Death, Dr. Josef Mengele. Subjected to sadistic medical experiments, she was forced to fight daily for her and her twin's survival. In this incredible true story written for young adults, readers will learn of a child's endurance and survival in the face of truly extraordinary evil.

The book also includes an epilogue on Eva's recovery from this experience and her remarkable decision to publicly forgive the Nazis.Through her museum and her lectures, she has dedicated her life to giving testimony on the Holocaust, providing a message of hope for people who have suffered, and working for causes of human rights and peace.

What I think about the book:

It is a strong book that was both horrible and good. It was horrible because of what happend in Birkenau and good because of what happend after. 

I think everyone should read this one and get some inside information about what happend to twins at this kind of camp. I can honest say that I didn't knew that twins was on their own and never had I heard about the experiments or about Josef Mengele.

The book was written in a really good way with a language that was easy to understand and captured the reader so that you wouldn't lay this book down because you wanted to know what would happen to Eva and her twin sister.

I will give this book a 10 out 10 and as I mention in my review I think everyone should read this one.

Detta är en stark bok som var både hemsk och bra. Den var hemsk på grund av vad som hände i Birkenau och bra för vad som hände efter. 

Jag tycker alla borde läsa denna och få en insyn av vad som hände med tvillingar i denna typen av camp. Jag kan ärligt säga att jag inte visste att tvillingar var ensama och hade aldrig hört om dessa exprement eller om Josef Mengele.

Denna bok var skriven på  ett lätt förståligt språk och man som läsare blir verkligen infångad i boken så att man inte kunde lägga ifrån sig boken för att man ville veta vad som hände med Eva och hennes tvilling syster.

Boken för 10 av 10 i betyg:)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus