Ny header

Vad tycker ni om min nya header?
Hade ingen fantasi och ville egentligen ha en blond tjej men hittade ingen som passa bra:/

What do think about my new header?
 

Stephen King Covers - Det/ITVilket/vilka omslag föredrar ni till denna Stephen King bok?
 
Which one/ones cover do you prefer to this S.K book?

30 Days of Twilight - Day 11

Nu var det länge sen jag uppdaterade er med en 30 Days of Twilight Day så här kommer en:
 
Day 11: an Alice and/or Jasper moment/scene that you love
 

True words


Kvällsmys

Igår kväll när det var läggdags sysselsatte både jag och min kille oss detta som ni ser på bilden:)


Ladies In Waiting

Här kommer tre böcker jag vill läsa som ingår i serien Ladies In Waiting som Sandra Byrd har skrivit och för att läsa om böckerna behöver ni bara klicka på omslagen.
 
Here comes three books I want to read that cointains in the serie Ladies In Waiting by Sandra Byrd and to read about the book you just click on the covers:
 
 
 

Veckans Tematrio

Veckans tematrio hos Lyran lyder följande:
 
Berätta om tre romaner/noveller/texter med ett kvinnoförnamn i titeln!
 
Carrie (pocket)
1. Carrie som är skriven av min favoritförfattare Stephen King och handlar om en ung tjej vid namn Carrie som lever med en mamma (som jag ogärna hade levt med) som inte är direkt normal.
Carrie blir mobbad och är väldigt utanför men hon får sin hämnd till slut:)
Belle (inbunden)
2. Belle av Lesley Pearse som jag skrev en bokrecension på som ni kan hitta här och den handlar om en vacker ung tjej vid namn Belle som har en mamma som bedriver en så kallad bordell.
En dag blir Belle kidnappad och såld vidare utan att hennes mamma har någon aning om vad som händer med flickan.
Emma, Mias dotter (pocket)
3. Emma, Mias dotter av Maria Eriksson är den fjärde boken i delarna om Marias flykt (Gömda, Asyl och Mias hemlighet) och här får vi följa familjens liv i USA och framförallt Emma.
 
 
 

Beställning

Har ni läst någon av dessa böcker?


Bokmässan 2012

Gissa vem som kommer till årets bokmässa;)


My life is good

Just nu är mitt liv bra och jag sitter i soffan med killen som ser på filmen på sjuan medan jag ligger lutade på honom med denna boken.
Har ni läst den någon gång förresten?


Fristående uppföljaren

Titel: En tonårings resa
Författare: Richard B. Pelzer
Serie: -
ISBN: 978-91-37-12990-7
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2007
Sidor: 183 (196 med all extra information och efterord)
 
En tonårings resa är en fristående uppföljare till boken En brors berättelse.
I en brors berättelse fick vi reda på lite hur Richards uppväxt under hans tonår var men det är först i denna som man får reda på hur det var under hela hans liv som tonåring samt som en ung vuxen man.
 
Boken tar vid där En brors berättelse slutar typ för i denna får vi läsa om resan till den nya staden som han, hans mamma och hennes familj skulle flytta till.
Resan dit bestod av olika stopp på attraktioner men de attraktionerna var endast till för Mamma och "hennes familj" det vill säga Richards två andra brödrar Scott och Keith.
När de väl kommit till den nya staden och Richard har börjat skolan träffar han nya vänner som inte levde det normala/perfekta familjeliv och nu börjar han använda sig av tyngre droger samt dricka mer än vanligt.
 
Det går så långt att han får börja på någon sorts av rehab men innan han började på rehab så händer många saker och han träffar människor som visar intresse för honom men mer tänker jag inte gå in på.
 
Precis som med hans första bok så gjorde denna ett stort intryck och man får äntligen känna lite glädje under tiden för allt bra som händer honom.
Ja, det är inte direkt så lätt att skriva någon vidar recension för att inte avslöja för mycket så enda tips jag har till er är att läsa denna bok och hans andra om ni gillar biografier:)
 
Betyg: 10 av 10
Första mening: Det blev morgon och jag hoppade upp ur sängen och klädde på mig innan någon annan hade vaknat.

Just nu

Tror någon vill ha uppmärksamhet:)


Tre på Tre

Nu tänkte jag hoppa på Pocketlovers Tre x utmaning och jag tänkte faktiskt ge mig på följande:
 
3x Stephen King: Det, Jurtjyrkogården och Gröna Milen då jag faktiskt började fundera på om jag inte skulle sätta upp som mål att läsa så mycket som möjligt av Stephen King innan året är slut:)
 
Stephen King är en av mina favoriter både inom litteraturen och hans böcker som blivit till filmer är stora favoriter:)

Grattis Fiktiv

Fiktiv bloggen fyllde tre år för någon vecka sedan och igår verkade det som att det var Helenas födelsedag.
Hon har varit så snäll att starta en tävling som jag givetvis är med och deltar i:
 
Fiktiva födelsedagsfirarenkäten:
Vilken var din bästa bok i sommar? - Där var en hel del favoriter men jag måste faktiskt välja den jag läste senast det vill säga Richard Pelzers En brors berättelse för den var så otroligt gripande precis som hans bror Dave Pelzers böcker är.
Vad ser du fram emot att läsa i höst? - I höst ser jag fram emot att läsa bland annat Rachel Caine - Midnattsgränden som kommer någon gång i september och Simona Ahrnstedt - Betvingade
Har du planerat något läsprojekt i höst? - Jag har dessvärre inte planerat något läsprojekt men funderar på att hoppa på utmaningen tre om tre eller vad den heter:)
Finns det någon av dig ännu oläst författare som du skulle vilja stifta bekantskap med i höst? - Eftersom jag är från Skåne så känns det som ett måste att läsa Nene Ormes böcker med tanke på de utspelar sig i Malmö vilket är en stad jag brukade besöka princip hela tiden innan:)
Vilken bok skulle du vilja tipsa alla om att läsa i höstrusket (/höstsolen)? - Jag skulle nog vilja påstå att Charlaine Harris Sookie Stackhouse hade passat bra att läsa under hösten eller någon annan ruggig bok som kanske en bok av Stephen King:)
 
Nu kan jag inte mer än avsluta detta inlägg med må bästa bokälskare/bokälskarinna vinna ;)
 

In my mailbox


Veckans jerka

Nu är det äntligen helg vilket vi firar med att svara på denna veckans jerka som finns hos Annika :)
 
Veckans jerka lyder följande:
Vilka böcker önskar du att du ännu inte hade läst?
 
Jag önskar personligen att jag inte hade läst Isabellas Hemlighet av bloggerskan Isabella Löwengrip på grund av att jag inte alls gillade den helt och hållet.
Den var seg och inte alls bra tyckte jag när jag läste den:)
 

Att överleva en barndom av misshandel

Titel: En brors berättelse
Författare: Richard B. Pelzer
Serie: -
ISBN: 978-91-37-12701-2
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2005
Sidor: 235
 
En brors berättelse är skriven av Dave Pelzers bror Richard som handlar om att överleva en barndom av misshandel därav namnet på rubriken.
 
I denna boken får vi läsa i början om hur elak han var mot Dave samtidigt som vi får reda på att han lämnar lite mat till Dave samt att han själv numera kallade sig i boken för sin mammas "lilla nazist".
När Dave väl kommer ifrån detta hemska ställe blev det istället Richard som utsattes för mammans misshandel nästan lika hemska saker som Dave utsatts för i alla fall i denna delen av boken.
 
Han blev både psykiskt och fysiskt misshandlad av sin mamma samtidigt som den näst äldsta sonen i familjen försvara mammans beteende vilket är hemskt.
Detta pågick en bit in i hans tonår men han berättade aldrig sin historia för någon dels på grund av att skämdes över hur han behandlade sin bror Dave och dels för att han fortfarande ville tillhöra en familj.
 
Detta är andra gången jag läser denna bok och då läste jag den efter att ha läst ut Dave Pelzers alla böcker.
Precis som då tycker jag idag att detta är en otroligt hemsk och sorglig berättelse sen kommer stora frågan hur kan de äldre syskonen bara låta detta ske?
 
Ja, det är deras mamma och så men ändå att se sitt syskon bli halvt ihjälslagen utan att ingripa eller kontakta någon finns inte i min värld även om man är rädd.
Ingen förtjänar att bli så här brutalt misshandlad som både Dave och Richard blev.
 
Boken är skriven på ett bra sätt och det är med gråten i halsen som man läser den här typen av böcker samtidigt som det är bra att läsa denna sortens böcker.
Man kan klaga på sin familj för att man kanske inte får det senaste inom vad som helst och att man tycker att ens mamma är världens idiot och dum i huvudet samt orättvis men efter att man läser dels denna bok och Daves böcker så kan man inse att man kunde haft det mycket värre.
 
Betyg: 10 av 10
Första meningen: Till en början var livet roligt och spännande, och livet var bra.
 
Richard B. Pelzer har släppt en till bok som heter En tonårings resa som jag också har lånat på biblioteket.
 
 

iPhone skal

Bokiga iPhone skal:)
Vilket skal skulle ni vilja ha av dessa?
Källa

Reading this

 

Au Pair 2

Titel: Nya utmaningar
Författare: Melissa de la Cruz
Serie: Au pair  #2
ISBN: 978-91-7351-139-1
Förlag: Damm
Utgivningsår: 2007
Sidor: 239
 
Detta är den andra delen i bokserien Au pair som är en typiskt tjejig bok som man inte riktigt kan lägga ifrån sig speciellt inte om man som mig älskar Gossip Girl.
 
Som ni kanske förstår utav namnet på boken så handlar boken om tre tjejer som jobbar hos en rik familj i Hamptons som au pairer eller ja, två av de jobbar som au pairer efter den tredje tjejen fick ett annat jobb på en nattklubb.
Det var ingen vanlig nattklubb utan denna nattklubb var Hamptons nyaste och den som var inne att besöka då många kändisar besöker den.
 
Precis som i förra boken så är här mycket festande, överraskningar och killar vilket hör till på sommaren kanske;)
Tyvärr börjar tjejerna glida isär från varandra och vänskapen mellan de börja gå i tu på grund av olika saker.
 
Boken är lätt att läsa då språket är välskrivet och en person på tio/elva år kan lätt läsa denna samtidigt som de skulle kunna förstå en hel del.
 
Au pair 2 känns lite verklighetsbaserad speciellt om man brukar kolla på My Super Sweet 16 där vi får se 16 åringar som gör av med sina föräldrars pengar på en hel del.
Det finns inte så mycket mer att säga mer än att om du gillar att läsa om kärlek, intriger, vänskap och annat så är detta säkert en bok för dig.
 
Betyg: 8.5 av 10
Första meningen: Den såg inte mycket ut för världen, men det berodde antagligen på att klockan bara var tre på eftermiddagen och att Seventh Circle - den nyaste, snart hetaste klubben i Hamptons - inte brukade få upp farten förrän efter midnatt.

E-böcker nordvästra Skåne

Mest utlånade e-böcker
1   Paradisoffer av Kristina Ohlsson
2   Till offer åt Molok av Åsa Larsson
3   Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse av David Lagercrantz
4   Två soldater av Roslund & Hellström
5   När skönheten kom till Bro av Anna Jansson
6   Hungerspelen: trilogin av Suzanne Collins
7   Steve Jobs : En biografi av Walter Isaacson
8   Den farliga leken av Mari Jungstedt
9   Gideons ring av Carin Gerhardsen
10   Gengångare av Jo Nesbø
11   Eld av Mats Strandberg
12   När börjar det riktiga livet? av Fredrik Lindström
13   Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen
14   Stäpplöperskan av Cecilia Gyllenhammar
15   Helgonet av Carin Gerhardsen
16   Askungar av Kristina Ohlsson
17   Profitörerna av Leif GW Persson
18   Cirkeln av Mats Strandberg
19   Brobyggarna av Jan Guillou
20   Eldvittnet av Lars Kepler
21   Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen
22   Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg
23   Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
24   Vyssan lull av Carin Gerhardsen
25   Kära Agnes! av Håkan Nesser
26   Tusenskönor av Kristina Ohlsson
27   Änglavakter av Kristina Ohlsson
28   Gustavs grabb av Leif G. W. Persson
29   I skydd av skuggorna av Helene Tursten
30   Natoagenten av Anders Jallai
31   Du gamla, du fria av Liza Marklund
32   Barnmorskan i East End - en sann berättelse från 1950-talets London av Jennifer Worth
33   Öka din sociala kompetens av Henrik Fexeus
34   Stryparen av Jonas Moström
35   Spionen på FRA av Anders Jallai
36   Route 66 och den amerikanska drömmen av Peter Kadhammar
37   Det fjärde offret av Mari Jungstedt
38   Änglamakerskan av Camilla Läckberg
39   Havsmannen av Carl-Johan Vallgren
40   Klart - Bli Superstrukturerad på 31 dagar av David Stiernholm
41   Den andalusiske vännen av Alexander Söderberg
42   En spricka i kristallen av Cecilia Gyllenhammar
43   Landsförrädaren av Anders Jallai
44   Livet deluxe av Jens Lapidus
45   Svart stig av Åsa Larsson
46   När ljuset släcks av Magnus Hedman
47   Vad är pengar? av Andreas Cervenka
48   Mörk jord av Belinda Bauer
49   Hungerspelen av Suzanne Collins
50   Paganinikontraktet av Lars Kepler

Tematrio: Titeldjur

Veckans tematrio av Lyrans Noblesser lyder följande:
 
Berätta om tre boktitlar som innehåller ett
(eller flera) djur!
 
Jag valde följande tre titlar:
 
1. Kalla mig Paddington: den första boken om björnen från mörkaste Peru av Michael Bond
Kalla mig Paddington : den första boken om björnen från mörkaste Peru (inbunden)
2. Den fula ankungen av H C Andersen
3. Den vita katten av Holly Black
Den vita katten
(Tycker ni inte killen här påminner om en svensk eller en norsk manlig sångare?)

My day so far

Har ni läst någon av dessa böcker sen innan?
 
Have you guys read some of theese books before?

Imorgon

Imorgon tänkte jag bege mig ner till biblioteket här i stan och skaffa det nya bibliotekskortet.
Tydligen så kan jag inte använda det jag har längre då där är bibliotek som har slagit samman
vilket kanske kan gynna sig rätt bra i fall man skulle besöka en annan stad och ser en bok man vill låna där.
Nej, nu ska jag joina killen i soffan efter en hektisk dag som har innefattat att sälja på bakluckeloppis (första och troligen sista gången jag gör det) sen har vi passat min underbara lillebror ett tag ikväll.
 
 

Veckans jerka

Veckans jerka inne hos Annika lyder följande:
 
"Denna vecka tänkte jag fråga hur ni gör för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande."
 
Jag kan ibland skriva ner vissa saker i ett lite block som jag har till denna bloggen som till exempel minnesvärda citat i fall jag skulle hitta några sådana i böckerna.
Ibland kan jag också bara skriva ner sidnummer på den delen i boken som jag vill ha med i min recension eller göra ett inlägg om:)
 
Ett kort svar men bättre än inget svar alls eller vad säger ni andra?:)

Utmanad: 8 fakta/vanor om dig själv

När jag loggade in på bloggen nu ikväll så såg jag att Vargnatt hade utmanat mig på sin blogg så jag klickade in mig och såg utmaningen.
Första tanken var: Shit! Hur ska detta gå?
Andra tanken var: Dags att sätta igång tankespröten nu då.
 
Själva utmaning går till så här:

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget
blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av
inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte
att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit
utmanade och läser ditt blogginlägg.
 
Nu till mina 8 fakta/vanor om mig själv:
 
  1. Har bott i Skåne i hela mitt liv förutom två år (tror jag det blev) när jag flyttade hemifrån ända upp till Värnamo i Småland av någon knepig anledning^^.
  2. När jag var liten älskade jag att stå framför tv:n och härma all reklam som kom upp.
  3. Fram tills sjätte klass var jag den näst längsta tjejen i klassen.
  4. Samtidigt som jag är en boknörd är jag även en sportnörd framför allt när det kommer till fotboll.
  5. Jag har nyligen fått upp ögonen för att vilja stå i köket (har alltid annars hatat det).
  6. Brukar läsa innan jag går och lägger mig för då vet jag att jag somnar bättre än om jag tittar på tv även om det ofta kan leda till att jag läser ut boken under natten.
  7. Är nog en av de få av mina vänner som älskar allt som har med böcker, serier, film och musik att göra (är du det också och råkar bo i Skåne så kontakta gärna)
  8. Jag var nog den som besökte vårt bibliotek i stan oftast och än idag kan bibliotekarierna känna igen mig (lite nördvarning kanske?)
Jag utmanar följande:
Juliadagbok
Boktrollet
Beasbokhylla
Bokblomma

Sookie Stackhouse 5

Titel: Hur död som helst
Författare: Charlaine Harris
Serie: Sookie Stackhouse #5
ISBN: 978-91-7001-810-7
Förlag: Månpocket (tack så mycket)
Utgivningsår: 2010 (orginal: 2005)
Sidor: 320
 
Femte delen i Sookie Stackhouse (True Blood) serien är nu utläst och jag är väl inte så besviken på denna men den är inte den bästa jag läst i serien om man säger så.
 
Sookies liv har nu ändrats till mer drastiskt  då hennes bror Jason blir numera förvandlad till en puma vid varje fullmåne vilket är en stor förändring.
Nya brott sker där Sookie bor då det helt plötsligt finns någon eller kanske några som har börjat skjuta hamnskiftare vilket innebär en stor risk för hennes bror och två andra i hennes liv.
Vem det är som skjuter hamnskiftarna är det stora spekulationer om och en del misstänker även att det skulle kunna vara Jason som är den skyldige till morden/skottlosningarna.
Precis som i de andra böckerna så är Sookies liv inte helt säkert utan det är än en gång i fara och när hennes hus sätts eld på så börja man misstänka Solsällskapet då de vet om vilka väsen hon umgås med men frågan är om det verkligen skulle kunna vara någon där ifrån som är den skyldige?
 
Jag tyckte inte detta var den bästa boken i serien men jag är väl inte helt så besviken heller när man får läsa personbeskrivningen på en viss man i boken;)
Det skiljer sig en hel del mellan boken och serien vilket jag har tagit upp innan så kanske därför jag inte är helt besviken men ändå inte gillar den så otroligt mycket som jag trodde att jag skulle göra.
 
Jag önskar dock att det kanske hade varit lite mer spänning i den och att jag hade läst ut den i ett men tyvärr kunde jag inte göra det då den kändes lite slö/sakta/dålig i mellan åt men det blev ju bättre.
 
Betyg: 7 av 10
Första meningen i boken: Jag visste att min bror skulle förvandlas till en puma innan det ens hände.

Just nu

Myser för fullt;)

En bra bok och hemmagjord banan/chocklad milkshake:) *mysig lill-lördag*


Top 100 teen books

Här kommer topp 100 lista ungdomsböcker och de jag har läst kommer vara markerad med fet stil samt de jag vill läsa kommer vara de kursiva.
1. Harry Potter (series), by J.K. Rowling
2. The Hunger Games (series), by Suzanne Collins (halva 1)
3. To Kill a Mockingbird, by Harper Lee
4. The Fault in Our Stars, by John Green
5. The Hobbit, by J.R.R. Tolkien
6. The Catcher in the Rye, by J.D. Salinger
7. The Lord of the Rings (series), by J.R.R. Tolkien
8. Fahrenheit 451, by Ray Bradbury
9. Looking for Alaska, by John Green
10. The Book Thief, by Markus Zusak
11. The Giver (series), by Lois Lowry
12. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (series), by Douglas Adams
13. The Outsiders, by S.E. Hinton
14. Anne of Green Gables (series), by Lucy Maud Montgomery
15. His Dark Materials (series), by Philip Pullman
16. The Perks of Being a Wallflower, by Stephen Chbosky
17. The Princess Bride, by William Golding
18. Lord of the Flies, by William Golding
19. Divergent (series), by Veronica Roth
20. Paper Towns, by John Green
21. The Mortal Instruments (series), by Cassandra Clare
22. An Abundance of Katherines, by John Green
23. Flowers for Algernon, by Daniel Keyes
24. Thirteen Reasons Why, by Jay Asher
25. The Curious Incident of the Dog in the Night-Time, by Mark Haddon
26. Speak, by Laurie Halse Anderson
27. Twilight (series), by Stephenie Meyer
28. Uglies (series), by Scott Westerfeld
29. The Infernal Devices (series), by Cassandra Clare
30. Tuck Everlasting, by Natalie Babbitt
31. The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian, by Sherman Alexie
32. The Sisterhood of the Traveling Pants (series), by Anne Brashares
33. The Call of the Wild, by Jack London
34. Will Grayson, Will Grayson, by John Green, David Levithan
35. Go Ask Alice, by Anonymous
36. Howl's Moving Castle, by Diana Wynne Jones
37. Stargirl, by Jerry Spinelli
38. A Separate Peace, by John Knowles
39. Vampire Academy (series), by Richelle Mead (1)
40. Abhorsen Trilogy / Old Kingdom Trilogy (series), by Garth Nix
41. Dune, by Frank Herbert
42. Discworld / Tiffany Aching (series, by Terry Pratchett
43. My Sister's Keeper, by Jodi Picoult
44. The Dark is Rising (series), by Susan Cooper
45. Graceling (series), Kristin Cashore
46. Forever..., by Judy Blume
47. Earthsea (series), by Ursula K. Le Guin
48. Inheritance Cycle (series), by Christopher Paolini
49. The Princess Diaries (series), by Meg Cabot
50. The Song of the Lioness (series), by Tamora Pierce
51. Treasure Island, by Robert Louis Stevenson
52. Delirium (series), by Lauren Oliver
53. Anna and the French Kiss, by Stephanie Perkins
54. Hush, Hush Saga (series), by Stephanie Perkins
55. 13 Little Blue Envelopes, by Maureen Johnson
56. It's Kind of a Funny Story, by Ned Vizzini
57. The Gemma Doyle Trilogy (series), by Libba Bray
58. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, by Ransom Riggs
59. The House on Mango Street, by Sandra Cisneros
60. Something Wicked This Way Comes, by Ray Bradbury
61. The Chocolate War, by Robert Cormier
62. Just Listen, by Sarah Dessen
63. A Ring of Endless Light, by Madeleine L'Engle
64. The Truth About Forever, by Sarah Dessen
65. The Bartimaeus Trilogy (series), by Jonathan Stroud
66. Bloodlines (series), by Richelle Mead
67. Fallen (series), by Lauren Kate
68. House of Night (series), by P.C. Cast, Kristin Cast (1)
69. I Capture the Castle, by Dodie Smith
70. Nick & Norah's Infinite Playlsit, by Rachel Cohn, David Levithan
71. Before I Fall, by Lauren Oliver
72. Unwind, by Neal Shusterman
73. The Last Unicorn, by Peter S. Beagle
74. The Maze Runner Trilogy (series), by James Dashner
75. If I Stay, by Gayle Forman
76. The Blue Sword, by Robin McKinley
77. Crank (series), by Ellen Hopkins
78. Matched (series), by Allie Condie
79. Gallagher Girls (series), by Ally Carter
80. The Goose Girl, by Shannon Hale
81. Daughter of the Lioness / Tricksters (series), by Tamora Pierce
82. I Am the Messenger, by Markus Zusak
83. The Immortals (series), by Tamora Pierce
84. The Enchanted Forest Chronicles (series), by Patricia C. Wrede
85. Chaos Walking (series), by Patrick Ness
86. Circle of Magic (series), by Tamora Pierce
87. Daughter of Smoke & Bone, by Laini Taylor
88. Feed, by M.T. Anderson
89. Weetzie Bat (series), by Francesca Lia Block
90. Along for the Ride, by Sarah Dessen
91. Confessions of Georgia Nicolson (series), by Louise Rennison
92. Leviathan (series), by Scott Westerfeld
93. The House of the Scorpion, by Scott Westerfeld
94. The Chronicles of Chrestomanci (series), by Diana Wynne Jones
95. The Lullaby, by Sarah Dessen
96. Gone (series), by Michael Grant
97. The Shiver Trilogy (series), by Maggie Stiefvater
98. The Hero and the Crown, by Robin McKinley
99. Wintergirls, by Laurie Halse Anderson
100. Betsy-Tacy Books (series), by Maud Hart Lovelace

Disney Classic Series Books

1

 

Walt Disney's Dumbo
  byWalt Disney Company
 
 

2

    

The Fox and the Hound
  byWalt Disney Company
 
 

3

    

Disney's The Lion King   (Disney Classic Series)
  byDon Ferguson
 
 

4

    

Black Cauldron
  byWalt Disney Company
 
 

5

    

Prince and the Pauper:   Disney Classics
  byWalt Disney Company
 
 

6

    

Mickey's Christmas   Carol: Classic Storybook
  byWalt Disney Company
 
 

7

    

Walt Disney's Winnie   the Pooh
  byWalt Disney Company
 
 

8

    

Disney's Oliver and   Company (Mouse Works Classic Storybook Collection)
  byWalt Disney Company
 
 

9

    

The Rescuers Down Under   (Mouse Works Classic Storybook Collection)
  byWalt Disney Company
 
 

10

    

Robin Hood: Classic Storybook
  byWalt Disney Company
 
 

11

    

Disney's the Adventures   of the Great Mouse Detective (Classic Storybook)
  byWalt Disney Company
 
 

12

    

The Sword in the Stone
  byWalt Disney Company
 
 

13

    

Donald and His Friends
  byWalt Disney Company
 
 

14

    

Disney's the Many   Adventures of Winnie the Pooh
  byWalt Disney Company
 
 

15

    

Disney's The Jungle   Book
  byWalt Disney Company
 
 

16

    

Disney's Lady and the   Tramp: Classic Storybook
  byJamie Simons
 
 

17

    

Disney's Toy Story
  byWalt Disney Company
 
 

18

    

Disney's Mulan Classic   Storybook
  byLisa Ann Marsoli
 
 

19

    

Disney's Hercules
  byWalt Disney Company
 
 

20

    

Disney's Alice in Wonderland
  byWalt Disney Company
 
 

21

    

Disney's Pinocchio   (Classics Series)
  byGina Ingoglia
 
 

22

    

Peter Pan
  byWalt Disney Company
 
 

23

    

Aladdin
  byWalt Disney Company
 
 

24

    

The Little Mermaid:   Classic Storybook
  byWalt Disney Company
 
 

25

    

Cinderella
  byWalt Disney Company
 
 

26

    

The Rescuers: Classic   Storybook
  byWalt Disney Company
 
 

27

    

The Hunchback of Notre   Dame
  byWalt Disney Company
 
 

 


Fejsbok eller Facebook?

Titel:  Fejsboken eller Ernst Kirchsteiger är nu vän med en äggoljetempera.
Författare: Lena Ollmark, Elisabeth Fryking
Serie: -
ISBN: 978-91-552-5784-2
Förlag: Semic (Tack så mycket)
Utgivningsår: 2012
Sidor: 77
 
Här är humorboken för alla som älskar Facebook eller som hatar att älska den sidan.
I boken kan vi läsa om de vanligaste Facebookdiagnoserna, de dummaste incheckningarna, de hemliga kändisprofilerna och mer som till exempel vad olika statusuppdateringar betyder egentligen enligt författarna.
 
Jag tyckte boken var rolig och gillade när de hade översatt vissa statusar som till exempel om någon skriver; "Äntligen! Med svärfar och svärmor på plats i Toscana! = "Vad kostar ett dubbelmord vid snabb affär?"
Dessvärre var den så kort och jag hade gärna sett den på lite fler sidor men det kanske var lite svårt att få den längre.
 
Denna recensionen blev kort men det kanske är förståligt;)
 
Betyg: 5,5 av 10
 

I brevlådan

Fick även hemma dessa böckerna under veckan😃


Second hand fynd

Som sagt så var jag på Second hand i måndags med Lily och här kommer fler böcker jag hittade:
Romaner:
 
Böcker som blivit film:
Verklighetsbaserat:

Tematrio - Titelgeografi

Detta är första gången jag ställer upp i tematrio och tror nog jag ska fortsätta ställa upp när jag kan:)
Veckans tematrio lyder följande:
 
Berätta om tre böcker med en geografisk bestämning i titeln! Utomjordiskt går också bra.
Mina tre böcker med en geografisk bestämning i titeln:
 
1. Alice i Underlandet av Lewis Carroll:
Den oändligt fantasifulla berättelsen av Lewis Carroll började med en saga som berättades på en båtutflykt en sommardag år 1862. Åhörare var tioåriga Alice och hennes båda systrar, döttrar till dekanen vid Christ Church College i Oxford, där Lewis Carroll undervisade. Barnen blev så förtjusta i den otroliga sagovärld han målade upp att de bad honom att skriva ner berättelsen.
Alla de drömlika äventyr som Alice råkar ut för när hon har fallit ner i kaninhålet, och inte minst de oförglömliga figurer hon träffar på där, fängslade omedelbart både barn och vuxna. Den ständigt leende Solkatten, Hattmakaren, den vita kaninen och Hjärter Dam har alla kommit att bli några av litteraturens mest älskade och uppskattade sagofigurer.
 
2. Trollkarlen från Oz av L. Frank Baum:
Dorothy Gale är en föräldralös tolvåring, som bor med farbror Henry, faster Em och sin lilla hund Toto i ett hus på landet i Kansas. Dorothys hus blir uppryckt och ivägblåst från Kansas av en tornado och störtar med Dorothy och Toto i det magiska landet Oz. När huset tar mark, krossar det den elaka Häxan från Öst, som härskar över Lilliputtarna. Senare möter Dorothy den snälla Häxan från Norr, som råder henne att ta på sig de magiska silverskor, som den döda Häxan från Öst hade på fötterna. Skorna ska göra henne oåtkomlig för magi.
 
3. Levande död i Dallas av Charlaine Harris:
Någon mördar servitrisen Sookie Stackhouses medarbetare, men ingen verkar bry sig. Strax därefter hamnar hon öga mot öga med ett monster som ger sig på henne på ett smärtsamt och giftigt sätt, men vampyrerna suger (naturligtvis) gärna ut giftet efteråt. Som tack för att ha räddat hennes liv ber de Sookie att åka till Dallas och använda sina telepatiska gåvor för att söka efter en försvunnen blodsugare. Vampyrerna som följer med lovar att sköta sig, men det krävs bara en enda saftig liten blondin och ett ögonblick av svaghet för att situationen ska bli problematisk. Dödligt problematisk.
 
 
 
 

Mumsigt

Fick ju hemma boken ni ser nedanför idag och när sötsuget titta fram nu ikväll kände jag för att prova något härifrån.

Resultatet:
Du behöver:
-1,5 kg Vattenmelon
-½ lime
-2 msk fint hackad mynta
 
Gör så här:
1. Dela melonen och avlägsna kärnorna.
Gröp ur fruktköttet och skär i mindre bitar.
2. Skala limen och skär i mindre bitar.
3. Kör melon och lime i juicemaskinen (i mitt fall mixer)
och blanda i myntan. Servera med is.
 
 
 
 

 


I brevlådan

Nedanför ser ni böckerna igen men inte på samma bild:
Aldrig fel med italienska kokböcker när man gillar Italien;)
Passar perfekt när man ska försöka att inte dricka så mycket kolsyrat vatten och läsk;)
Här är något för den som gillar amerikansk mat och då menar jag inte junk-food.
Detta kan nog vara en perfekt kokbok för mig som ska försöka leva lite hälsosamt så mitt blodtryck kan sänkas:)
 
Nedanför ser ni två andra böcker som inte har med mat och dryck att göra:
Har läst denna innan men inte själva utgåvan som ni ser här uppe.
Fjärde boken (tror jag) i bokserien Gone:)
 
 

30 Days of Twilight - Day 10

Day 10: Favorite Eclipse scene
 
 
 

Klassiker och Disney

Var på Pingstkyrkans secondhand med Lily och hittade lite fynd bland annat de nedanför:
Tyvärr fanns Beatrix Potters berättelser om Pelle Kanin och hans vänner inte som bok där men jag hittade i alla fall de som VHS (tur killen har både VHS och DVD-spelare).
Dessa underbara disney seriealbumen hittade jag och vem vet kanske hittar fler där nästa gång jag är där:)
Jag kunde ju givetvis inte motstå Lilo och Stitch boken eftersom jag tycker Stitch är så söt :)

Fin film


Ni hittar mig här

1. Instagram:
2. Facebook:
3.Följ min blogg med Bloglovin
 
Var kan jag hitta er andra bokbloggare någonstans förutom på era bloggar?:)

Bokbloggsjerka 3-6 augusti

Tänkte jag skulle vara med i Annikas bokbloggsjerka denna vecka och frågan lyder:
 
Vilken bokrelaterad pryl står högst upp på din önskelista just nu?
På min önskelista kan vi hitta en läsplatta (trots jag tycker det går bra att läsa via iPhone men hade varit roligt med en läsplatta faktiskt) och någon av dessa två bokhyllorna ni ser här nedanför som jag hittade i boken bokhyllor:
 
 
 
Va med ni också:)
 

Söt kvinna hemsk berättelse

Titel: Horungen
Författare: Donya Wihbi & Ingrid Carlqvist
Serie: -
ISBN: 978-91-7461-068-0
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2012
Sidor: 247
 
Det är en hemsk berättelse om en söt kvinnas barndom med ett lyckligt/bra slut.
 
Från förlagets hemsida (för att inte berätta för mycket om boken):
 
Som åttaåring kommer Donya till Sverige från Libanon – kidnappad av sin egen pappa och hans nya fru. Sedan Donyas mamma drev igenom skilsmässan från sin våldsamme make, har pappan bara haft sporadisk kontakt med dottern men nu rycker han upp henne från allt hon håller kärt. När Donya gråter och vill hem till sin mamma i Beirut, säger pappans nya fru: ”Din mamma vill inte ha dig, hon är en lösaktig kvinna. Glöm att du har en mamma!”
Livet med styvmamman blir snabbt ett helvete. Donya blir slagen av både henne och sin pappa och hålls mycket hårt. Hon får hela tiden höra att hon är en horunge och misshandlas alltmer brutalt i hemmet. När hon är femton rymmer hon och hamnar – efter dödshot från pappan – i ett familjehem på annan ort.
Mannen i det par som tar hand om Donya hjälper henne att få kontakt med mamman i Libanon och sexton år gammal flyger Donya ensam till Beirut för att återse henne. Men knappt har de återförenats förrän Donya på nytt blir kidnappad, den här gången av pappans släkt. Hon spärras in i sin farbrors hus och hålls isolerad från omvärlden. Horungen är den skakande berättelsen om hur en flicka berövas sin mor, sviks av sin far, tvingas lämna sitt land, misshandlas och blir kidnappad, inte bara en utan två gånger. Det är en berättelse om djup utsatthet men också stor inre styrka.
 
Mina tankar:
 
Detta är som sagt en hemsk berättelse om en söt kvinnas barndom och är väldigt gripande.
Att läsa om ett barn som blivit kidnappad av sin ena förälder av egoistiskt skäl och låta henne bli både psykisk och fysisk misshandlad av sin styvmamma samt att hennes pappa själv misshandlar henne psykisk och fysiskt gör väldigt ont i mig att det verkligen finns sådana människor.
 
Ett barn ska verkligen inte behöva gå igenom det som Donya har gått igenom då ett barn behöver sina båda föräldrar eller i alla fall kärlek från sina föräldrar och sina bonusföräldrar om så är fallet vilket det är här.
Att pappan inte tar sin egen dotters parti eller säger ifrån till sin fru när hon misshandlar dottern gör mig något så otroligt förbannad för det är inte så här det ska gå till.
 
Boken var lätt att läsa dels på grund av att språket i boken var bra och dels för att man verkligen inte kunde slita sig från den då man ville ha reda på hur det skulle sluta för denna stackars kvinna i barndomen.
Jag har svårt för att skriva ner mina känslor om boken mer då jag fortfarande inte kan riktigt släppa taget om hur hemsk uppväxt hon har haft.
 
Är du en sådan som älskar att läsa biografier så är detta definitivt en bok för dig då jag personligen tror att du inte kommer bli besviken på denna starka och gripande berättelsen.
 
Betyg: 10 av 10
Första mening: Detta är berättelsen om mitt liv och om hur drastiskt det förändrades den dagen då min pappa bestämde sig för att kidnappa mig från min mamma i Beirut och försvinna till Sverige - ett land som ingen av oss visste något om. (Kommer ifrån förorden)
 

Just nu

Just nu ligger jag redo i sängen för en god natts sömn men först läsa lite i denna boken innan sovande :) Förresten har någon av er läst denna?


Killen recenserar

Titel: Besttjusaren 1: Stridsormarna (japanska: Kemono no souja I Touda hen)
Författare: Nahoko Uehashi
Serie: Besttjusaren
ISBN: 978-91-85269-14-3
Förlag: Ordbilder
Utgivningsår: 2009 (2006 Japan)
Sidor: 233
 
Detta är första delen i bokserien Besttjusaren som är skriven av Japans mest uppskattade fantasyförfattare eller ja, en av de mest uppskattade.
 
Från förlaget:

Erin växer upp i stridsormsskötarnas by, men hennes fridfulla liv slås i spillror när hennes mor avrättas, anklagad för att ha dödat de stridsormar hon skötte om. Erin slängs ut i en värld fylld av vidunderliga och fascinerande varelser, intriger och maktspel.

När Erins mamma visslade hände något som borde ha varit omöjligt: stridsormarna lydde henne. Men varför sa hon att det hon gjorde var ett hemskt brott …?

Killens åsikt om boken:

Den var väldigt bra och skriven på ett sätt som gör att man hänger med relativt lätt. Språket är lätt förståligt och den går hyfsat snabbt att läsa ut när man kommer in i den.

Tyvärr var den liten seg ibland då det helt plötsligt inte hände några saker eller som att de växlade mellan personer som man inte riktigt fattade vad de hade där att göra just då.

Utöver det så var den som sagt väldigt bra och jag skulle tippa på att denna passar folk som är i åldern 14/15 och uppåt.

Nu väntar jag spänt på andra delen och så länge påbörjar jag del två i en annan bokserie som jag gillar:)

Betyg: 7 av 10

Första meningen: Ljudet från dörren som öppnades väckte Erin.

Nytt i bokhyllan

Idag var det äntligen dags för att hämta ut tre bokpaket och även få ett hemleverat skickat från London:)

Nytt

Glömde fota en bok men den kommer upp imorgon:)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2515918/images/2012/pic_501973bde087c34ff500002e.jpg" class="image">


30 Days of Twilight - Day 9

Day 9: an Edward moment/scene that you love
 
Tycker detta klippet är fint:)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus